Şifrem?
31 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eğitim-Öğretime Başladı
Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, eğitim ve öğretime başladı. Açılışını vali, belediye başkanı, rektör ve diğer protokolün yaptığı fakültenin ilk öğrencileri il protokolü ile tanışmanın heyecanını yaşadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) İİBF Dekanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, bu yıl ilk defa öğrenci kabul ettiklerini, 27 erkek, 35 kız olmak üzere toplam 62 öğrenci ile eğitim ve öğretime başladıklarını bildirdi.

Tunçsiper, Balıkesir'deki İİBF sayısının Bandırma ile birlikte ikiye yükseldiğini, bunun Balıkesir ve Balıkesir Üniversitesi adına önemli bir kazanç olduğunu kaydetti. Fakültenin yer sorunu sebebiyle il merkezindeki Sağlık Yüksek Okulu binasında konuşlandırıldığını belirten Bedriye Tunçsiper, İİBF'nin kuruluş hikayesini anlattı. Şu anda 2doçent ve 2 profesörün atandığı fakültenin hızla gelişeceğini kaydeden Bedriye Tunçsiper, 27 erkek öğrenciden 17'sinin işletmeyi, 35 kız öğrenciden 21'inin iktisadı tercih ettiklerini, 7'si Balıkesirli olan 62 öğrencinin puan sıralamasının 286 ile 302 arasında olduğunu bildirdi.

BAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, iktisadın 27, işletmenin de 22. tercih sıralamasında yer aldığını, bunun ilk defa öğrenci almaları hasebiyle gayet iyi olduğunu söyledi. Tunçsiper, öğrencilerin büyük bir bölümünün BAÜ İİBF'yi tercih etmelerindeki önemli etkenlerden birinin Balıkesir'in İstanbul ve İzmir'e yakın olması şeklinde olduğunu belirtti. Törende konuşan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, öğrencilere moral verdi. Rektör Saylan, "Sizler üniversite sınavına giren 1.5 milyon kişinin içinden yüzde 101-5'lik dilime giren başarılı öğrencilersiniz. Düzenli ders çalışmanız çok önemli. En iyisi olmak için gayret sarf edin" dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur da, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdiğini belirterek öğrencilere moral aşıladı. Balıkesir için üniversitenin her zaman önemli ve önceliği olduğunu kaydeden Sabri Uğur, ismiyle önemli bir etkiye sahip olan BAÜ'nün mazruf olarak da mühim bir konumda olduğunu söyledi. Yeni fakülteye her zaman desteğe hazır olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, "Buradaki imkanları asla mütevazı görmeyin. Dışarıda burada olmak için çabalayan binlerce kişi var. Burada, sizlerle ilgilenen çok geniş bir kitleye sahipsiniz. Sizi önemsiyoruz. Bizim kapımız herkese açık olduğu gibi sizlere de açık. Eğer davet ederseniz sizinle severek sohbet etmeye gelirim" diyerek öğrencilere başarı diledi.

YENİ FAKÜLTELER AÇILACAK

Vali Selahattin Hatipoğlu da iktisat okuduğunu, okulunu 4 yılda kayıp vermeden bitirdiğini daha sonra Kaymakam adaylığı sınavına girip kazandığını anlattı. İktisat ilminin çok kapsamlı ve önemli olduğunu belirten Vali Hatipoğlu, bu bölümdeki öğrencilere çok isabetli bir karar verdiklerini söyledi. Sağlık Yüksek Okulu'nun bir katında konuşlandırılan fakültenin zaman içinde öğrenci sayısıyla beraber gelişeceğini, daha modern binaya kavuşacağını kaydeden Vali Selahattin Hatipoğlu, BAÜ bünyesinde yakın bir süreçte Veterinerlik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Denizcilik Fakültesi'nin de kurularak hizmete girmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Öğrencilere çok çalışıp başarılı olmaları gerektiğini söyleyen Vali Hatipoğlu, "Buradaki 62 kardeşimizin kendilerini çok iyi yetiştireceğini umuyorum. Yarın bizim yerimizi sizler alacaksınız. Ama, en iyisi için çaba göstereceksiniz. Her şey sizin elinizde. Kamuda görev almak istiyorsanız, her nereden mezun olursanız olun KPS sınavına gireceksiniz. Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi size kapımız açık, halkımız da sizi her zaman bağrına basacaktır" diyerek başarı diledi.

Sınıfta düzenlenen törende, davetli olan vali yardımcıları ve diğer daire müdürleri öğrenci sıralarına otururken, ev sahipliği yapan öğrenciler ayakta izledi. Konuşmaların ardından BAÜ İİBF'nin resmi açılışı yapıldı. Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, BAÜ Rektörü Şerif Saylan ve İİBF Dekanı Bedriye Tunçsiper'in birlikte yaptığı açılışın ardından davetlilere kokteyl verildi.

BAÜ İİBF açılış törenine Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Osman Aydoğan, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ile vali yardımcıları ve daire müdürleri katıldılar. Tören, protokolün öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. İl protokolü ile tanışan öğrenciler İİBF Dekanı Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'e teşekkür ettiler.

28.11.2008

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eğitim-Öğretime Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi