Şifrem?
127 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Polisi Teröristlere Göz Açtırmadı
Gerçeği aratmayan tatbikatta teröristler tarafından kaçırılan yolcu otobüsündeki rehinler başarıyla kurtarıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de bir yolcu otobüsünü kaçıran 2 terörist polisin düzenlediği nefes kesen operasyon ile etkisiz hale getirildi. Emniyet Müdürlüğü'nün planlı tatbikatı olan yaklaşık 150 personelin görev aldığı operasyon başarıyla tamamlandı.

Balıkesir'de, 2 terörist, cezaevindeki arkadaşlarına işkence yapıldığı iddiasıyla ses getirmek için otobüs kaçırıp 7 vatandaşı rehin aldı. Polislerin boş bir araziye yönlendirdiği otobüse özel harekat timlerince düzenlenen operasyon neticesinde teröristler etkisiz hale getirilirken, rehin alınan biri şoför toplam 7 yolcu burunları dahi kanamadan kurtarıldı. Otobüste gerçekleştirilen rehine kurtarma operasyonu 45 saniyede tamamlandı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 2009 yılı için gerçekleştirdiği planlı operasyon göz doldurdu. Edremit caddesi üzerindeki benzinlik karşısında bulunan boş arazide yapılan, "Ulaştırma araçlarının kaçırılmasına karşı müdahale ve hareket planı" provası gerçeğini aratmadı. Silahlı 2 terörist tarafından kaçırılan otobüs polis ekiplerince takibe alındı. Çevre yolundan körfez istikametine yönelen otobüs polis ablukasında müsait bir alana yönlendirildi. Her tarafı polislerle çevrili olan bölgede keskin nişancılar da tetikte bekletildi. TEM Şube Müdürü Mehmet Harman megafonla konuştuğu araç içindeki teröristlerden rehineleri bırakıp teslim olmalarını istedi. Otobüsün ön kapısından dışarıya çıkan bir terörist elindeki silahla havaya ateş açıp isteklerini belirttikten sonra cezaevlerinde tecrit uygulamasının kaldırılmasını istediklerini söyleyip dışarıya bomba paketi bıraktı. Aracın yakınına frekans bozucu jammer cihazı getirildi.

 Teröristleri sakinleştirmeye çalışan polis müdürü, rehinelere zarar verilmemesini istedi. Otobüsün ön kapısını açan teröristlerden birisi, "İletmiş olduğumuz konularla ilgili isteklerimiz yerine gelmezse içeridekilerin hepsi tek tek ölecek, bunun sorumlusu da sizler olacaksınız. Bu bombayı da patlatacağız" deyip havaya ateş açıp dışarıya da bomba paketi attı. Polis müdürü, "Yetkililerle görüştük. Ancak, sizden isteğimiz içeridekilere zarar vermemeniz. İçerideki vatandaşlarımız da siz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız, sizin de zarar görmenizi istemiyoruz. Hukuk çerçevesi dışında hareket etmeyin" dedikten sonra emniyet müdürüne bilgi verdi. Operasyon talimatı aldıktan sonra teröristlere 3 dakika süre verip oyalamaya çalışan polis müdürü, operasyon timini harekete geçirdi. Özel eğitim almış yüzleri maskeli 9 kişilik operasyon timi olay yerine gelerek kaçırılan otobüse sessizce arkadan yaklaşıp, planlı operasyonu gerçekleştirdiler. Ortalığı bir anda dumanlar kaplarken, silah sesleri duyuldu. Aracın açılan kapılarından içeriye sızan özel tim elemanları teröristleri etkisiz hale getirirken, içlerinde bir bayanın bulunduğu yolcular ise güvenli bir şekilde tahliye edildiler. Operasyon başarıyla sona ererken, TEM Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba uzmanları da otobüsün önündeki bomba paketini etkisiz hale getirdi. Zırhlı kamuflajını giyen bomba uzmanı, dikkatli bir şekilde yaklaştığı bomba paketine bağladığı fünyeyi patlattı. Operasyonda toplam 150 dolayında polisin görev aldığı, birimler arasındaki koordinasyonu görmek açısından düzenlenen araçtan rehine kurtarma operasyonunun sonuç olarak başarılı geçtiği bildirildi. Operasyona, TEM Şube, Asayiş Şube, Çevik Kuvvet ve Trafik Şube birimleri katıldılar. Balıkesir Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aydın, tatbikatı başarıyla gerçekleştiren tüm personele teşekkür etti.

26.12.2009

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Polisi Teröristlere Göz Açtırmadı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi