Şifrem?
144 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bandırma'ya Heyelan Nedeniyle Su Verilemiyor
Bandırma ilçesine ana boru hattında heyelan nedeniyle meydana gelen arıza nedeniyle Cumartesi gününe kadar su verilemeyeceği açıklandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, su arızası konusunda açıklama yaptı. Bandırma'ya su sağlayan Gönen Barajı Kumköy regülatöründen gelen boru hattında 25 Ocak'ta meydana gelen heyelan nedeniyle 3 ayrı noktada boruların kayarak patladığını belirten Mirza, bu arızanın daha önce yaşananlardan daha büyük olduğunu söyledi. Belediye ekiplerinin 3 ayrı noktadaki arızanın giderilmesi için gece gündüz aralıksız çalıştığını ifade eden Mirza, ilçeye en erken Cumartesi günü su verilebileceğini söyledi. Başkan Yardımcısı Mirza, vatandaşların su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 12 tankerle öncelikle hastaneler, fırınlar ve kamu kurumları başta olmak üzere her mahallede vatandaşlara su dağıtımı yapıldığını kaydetti.

Geçen dönemlerde su hattının heyelan bölgesinde olmasına rağmen zamanında önlem alınmadığı için bugün bu büyük sorunların yaşandığını belirten Mirza, sorunu kalıcı çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi. Mirza, heyelan bölgesinin çelik borularle ve tehlikeden uzak başka noktadan geçilmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, ilçeye ayrıca bir hafta yetecek su kapasitesine sahip büyük bir deponun yapımı için de proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Su kesintilerinden dolayı mevcut belediye yönetiminin bir suçu olmadığını ifade eden Mirza, açıklamasında şunları söyledi:
"Heyelan nedeniyle Kumköy regülatöründen gelen hatta patlak meydana geldi ve su kesintisi yaşandı. İlçede bize kadar ulaşan çeşitli spekülasyonlar var. 'CHP geldi abdest alacak suyumuz yok', 'Belediyenin Tedaş'a borcundan dolayı elektriği kesildi sular ondan akmıyor' gibi gerçekle alakası olmayan dedikodular var. Biz göreve geldiğimizde bu işi kucağımızda bulduk. Bunun sorumlusu yeni belediye yönetimi değil önceki dönemlerde bunu gördükleri halde önlemlerini almayanlardır. Bu bölgenin heyelan bölgesi olduğu bilidindiği halde, toprak kaymaları yaşandığı halde buraya zamanında istinat duvarları yapılmamış. Bu yıl geçtiğimiz yıllardan çok daha fazla oranla yağmur yağdığı için heyelan bölgesindeki toprak harekete geçti ve üstüste heyelanlar yaşandı. İlki 25 Aralık'ta, ikincisi 3 Ocak'ta, üçüncüsü ise 21 Ocak'ta yaşandı. Son olarak ise 25 Ocak'ta meydana gelen heyelan ise diğerlerine göre çok daha büyük oldu. Ağır tonajlı kömür kamyonlarının çalıştığı Yenice yolu bile trafiğe kapandı. Heyelandan dolayı boru hattında 3 ayrı yerde borular patladı.

İlk olarak 120 metrelik alanda keşif yapılarak boruya ulaşıldı. Topraklar iş makinalarıyla kaldırılınca patlaklarında devam ettiği görüldü. Bu boruların tamamının değişmesi gerekiyor. Başkan Yardımcımız Ozan Onur'un devamlı başında durduğu ekiplerimiz ilk geceden itibaren orada çadır kurarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak hava şartları çok ağır. Dağın tepesinde eksi 9 derecede çalışılıyor, bölgedeki toprak kardan dolayı çamur oldu ve makinalar bile zor çalışıyor. Bu akşama birinci patlağın olduğu bölge yapıldı. Perşembe akşamına kadar ikinci bölge, Cuma akşamına kadar ise üçüncü bölge tamamlanabilecek. Tamirat çalışmaları Cuma'ya kadar devam edecek. Cumartesi günü Bandırma'ya suları akıtmayı hedefliyoruz. Tabi bölgede yeni bir heyelan yaşanmadığı takdirde.

Bu heyelan bölgesinde boruların değiştirilmesi kalıcı çözüm değil. Heyelan bölgesinin uzağından geçen çelik borulu yeni bir hat çekilmesi gerekiyor. Bu konuda belediyemiz çalışma başlattı. DSİ'ye bağlı jeologlar bölgede çalışma yapıp rapor hazırladı. İller Bankası heyetiyle görüşüldü. Bu bölgeyi değiştirmezsek heyelanlar önü kesilmez ve yine su kesintileri yaşanır. Bu çalışmanın hızlandırılması için bugün Belediye Başkanı Sedat Pekel Ankara'ya gitti ve evrakları elden teslim edecek. Ankara'da İller Bankası'yla görüşerek bunun için kredi verilmesini sağlamaya çalışıyor.
Bunun yanısıra Bandırma'nın depo kapasitesinin arttırılması lazım. Bunun için gölet kurmak amacıyla çalışmamız var, yer konusunda Merinos'la görüşüyoruz. Kesinti durumunda Bandırma'ya en az 1 hafta su verilebilecek bir deponun kurulması için çalışıyoruz.

Bizi suçlayan insanlara insaf diyoruz. Vatandaşlarımızdan sabır istiyoruz. Emin olunki belediye tüm imkanlarıyla bu sorunu çözmek için bölgede gece gündüz demeden çalışıyor, herkes elinden geleni yapıyor".

28.01.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bandırma'ya Heyelan Nedeniyle Su Verilemiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi