Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'de İhale Operasyonu:3 Tutuklama
Balıkesir polisinin, 'ihalelere fesat karıştırmak, rüşvet ve görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla düzenlenen operasyonlarda 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir polisinin, "ihalelere fesat karıştırmak, rüşvet ve görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla Balıkesir, İzmir ve Şanlıurfa'da eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda aralarında iş adamı, siyasetçi, bürokrat ve memurların da bulunduğu toplam 23 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Adli makamlara teslim edilen şüphelilerden mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklanırken 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İkisi daha önce savcılık talimatıyla serbest bırakılan şüphelilerden diğer 16'sı ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Balıkesir Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli şekilde yürüttüğü 11 aylık çalışmanın ardından Balıkesir'de iş adamı Burhan Ö.'nün lideri olduğu belirtilen ihale şebekesine yönelik Balıkesir (il merkez, Kepsut, Gönen ve Savaştepe ilçeleri) ile İzmir ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İl Sivil Savunma Müdürlüğü, TCDD, DSİ 25. Balıkesir Bölge Müdürlüğü ve Susurluk Devlet Hastanesi ile Balıkesir Belediyesi'ndeki genel temizlik ihalelerine fesat karıştırıldığını tespit eden KOM Şube ekipleri, 2'si bayan toplam 21 kişiyi gözaltına aldı. Balıkesir merkez ve ilçelerinde 10 ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen şebeke lideri olduğu bildirilen iş adamı Burhan Ö. ile birlikte Veysel Ö., Ahmet A., Bahriye Ş., Gülay B., Gündüz Ş., Bünyamin A., Osman T., Murat E., Barış D., Mehmet Ç., Yıldırım K., Özkan T., Tarık Ç., Mehmet D., Balıkesir Belediyesi Destekleme ve Hizmetler Şube Müdürü Celal A., DSİ Balıkesir Bölge Müdürlüğü Makine İkmal ve Denetleme Şube Müdürü Şevket K., TCDD Akçay Kamp İşletme Müdürü Yücel K., Balıkesir eski İl Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Z., Levent A., TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü'nde memur Osman Ç., MHP Savaştepe İlçe Başkanı Mehmet Y., Galip Ö. ve Necati U. isimli toplam 24 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

24 kişiden yakalanıp gözaltına alınan 21 şüpheli arasında yer alan daire müdürlerinin ihale evrakında usulsüzlük yaptığı belirtildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise çok miktarda ihaleye fesat karıştırma olayı ile ilgili doküman, kaşe, ajanda ve 84 adet dolu fişek ele geçirildiği kaydedildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Soruşturma süresince şüphelilerin ihalelere fesat karıştırdıktan sonra, ilaheleri kazanan firma yada kişilerden haksız menfaat elde ettikleri, özellikle il dışından ihaleye katılmak üzere ilimize gelen firma yetkililerinin önünü keserek ihaleye girmelerine engel oldukları ve bu firma yetkilileri ile anlaşmaya çalıştıkları ve firma yetkililerine "çıkma" adı altında menfaat (para) teklif ettikleri, ihale düzenlenen kurumlardaki kamu görevlileri ile yakın ilişkilere girerek bu görevlilere rüşvet verdikleri, ihale komisyonunda görevli kişilerin görevlerini kötüye kullandıkları ve ihale öncesi özellikle ihale komisyon görevlilerinden yaklaşık maliyeti öğrenerek, tekliflerini bu şekilde hazırladıkları, kamu kurum ve kuruluşlarında düzenlenen bazı sondaj işçisi ve temizlik ihalelerini belirtilen usullerle aldıkları tespit edilmiştir" denildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde 6 Mart 2009 tarihinden itibaren yürütülen soruşturmanın neticesinde, Burhan Ö. liderliğindeki suç örgütüne yönelik olarak 23 Şubat 2010 günü Balıkesir, İzmir ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda, Burhan Ö. ile birlikte toplam 23 şüphelinin yakalandığı, 2 kişinin ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldığı 5'i kamu görevlisi toplam 21 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu şebeke tarafından Balıkesir ilindeki kamu kurumlarının yaptığı 10 (on) ayrı ihaleye fesat karıştırdıkları ve yapılan ihalelerde devleti zarara uğrattıklarının tespit edildiği belirtildi. Haklarında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak vermek, görevi kötüye kullanmak ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarını işledikleri iddiasıyla bugün adli makamlara teslim edilen 21 kişiden 5'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken 16 kişi ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen Burhan Ö., Veysel Ö. ve Ahmet A. isimli 3 şüpheli tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevine gönderildi. DSİ 25. Bölge Müdürlüğü Makine İkmal ve Denetleme Şube Müdürü Şevket K. ve Gündüz Ş. isimli 2 şüphelinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

27.02.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'de İhale Operasyonu:3 Tutuklama

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi