Şifrem?
203 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Maden Ocağı Sahibi Ortaköylü Serbest
Dursunbey'de yaşanan grizu faciasıyla ilgili olarak savcılık tarafından tutuklanan maden sahibi Erhan Ortaköylü tahliye edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dursunbey ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu faciasıyla ilgili olarak savcılık tarafından tutuklanan şirket ortaklarından Erhan Ortaköylü ile ortağı ve yeğeni Emre Temizer olayla ilgili bilir kişi raporunun açıklanması üzerine bir kusurları olmadığı gerekçesiyle bu akşam tutuklu bulundukları Dursunbey Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildiler. Yer altından sorumlu mühendis Halil Karakılıç'ın tutukluluğu ise devam ediyor.

SAVCI TAHLİYESİNİ İSTEDİ
Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmayla alakalı olarak yaşanan iş kazasıyla ilgili inceleme yapan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun bugün açıklandığı öğrenildi. Bilirkişi raporunda şirket ortaklarının patlamayla ilgili asli kusurlarının bulunmadığına işaret edildiği, ancak yer altından sorumlu mühendis Halil Karakılıç'ın kusurlu görüldüğünün belirtildiği kaydedildi. Bugün öğleden sonra bilirkişi raporunun ulaşmasının ardından harekete geçen Dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı, mahkemeden Erhan Ortaköylü ve Emre Temizer'in serbest bırakılmalarını talep etti. Savcılık müracaatını inceleyen mahkeme hakimi talebi yerinde bularak bilir kişi raporuna göre Ortaköylü ve Temizer'in tahliyesini kararlaştırdı ve cezaevinden salıverildi.

SEVGİ GÖSTERİSİYLE KARŞILANDI
Akşam saat 18.00 sıralarında Dursunbey Kapalı Cezaevi'nden serbest bırakılan Şen Madencilik şirketinin yönetim kurulu başkanı Erhan Ortaköylü cezaevi önünde bekleyen yakınları ile köy muhtarları ve şirket çalışanları tarafından sevinçle karşılandı. Gördüğü manzara karşısında duygulanan Ortaköylü gözyaşlarını tutamazken, herkese teşekkür etti. Erhan Ortaköylü'nün tahliyesine sevinen yakın dostları Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz ve oda genel sekreteri Erdoğan Dur da Ortaköylü'yü yalnız bırakmadı. Cezaevi önündeki kalabalıkla sarılıp kucaklaşan Erhan Ortaköylü daha sonra ilçede bir avukatlık bürosuna geçti. Burada yakınları ve arkadaşlarıyla bir süre görüşen Erhan Ortaköylü, "Allah böyle acılar göstermesin. Şehit verdiğimiz arkadaşlarımız için de içimiz yanıyor. Allah bundan sonra başka bir acı göstermesin. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun, tuttuğunuz altın olsun. Dualarınızla burada bulunuyorum" dedi.

Sevenleriyle kucaklaşan Ortaköylü daha sonra Balıkesir'deki evine gitti. Erhan Ortaköylü, Odaköy'deki madende 23 Şubat tarihinde saat 18.00 sıralarında meydana gelen grizu patlamasının ertesi günü Durdsunbey Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınmış, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Ortaköylü ile birlikte şirketin İstanbul'da ikamet eden ortaklarından Ortaköylü'nün dayısı Nihat Kosova ile yeğeni Emre Temizer ve kömür ocağında yer altından sorumlu mühendis Halil Karakılıç da mahkemece tutuklanmışlardı. Tutuklu şahıslardan 75 yaşlarındaki Nihat Kosova daha önce geçirdiği kalp krizi sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. Mahkeme, sağlık riski bulunan Kosova'yı bir süre önce tahliye etmişti. Böylece grizu faciasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan şirket ortaklarının üçü de cezaevinden tahliye olurken, mühendis Halil Karakılıç'ın tutukluğu devam ediyor.

06.03.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Maden Ocağı Sahibi Ortaköylü Serbest

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi