Şifrem?
287 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Sevinci
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk öğrencileri için, 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

14 Mart Tıp Bayramı'na denk getirilen beyaz önlük töreninde son derece heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler mutluluklarını öğretim görevlileri ve aileleriyle paylaştılar.

BAÜ Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen, "Beyaz Önlük Giyme Töreni"ne BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Duyaz, Prof. Dr. Fazlı Çoban ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, fakültenin öğretim üyeleri, idari personel ile fakültenin ilkö ğrencileri olan 41 öğrenci ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Tıp Fakültesi öğrencileri adına bir konuşma yapan Fatih Kırçın, memnuniyetlerini dile getirirken fakültedeki bazı eksiklikleri de yetkililere iletti.

Balıkesir Tıp Fakültesi'ne en yüksek puanla giren Fatih Kırçın, Balıkesir Üniversitesi'nin mensubu olmaktan büyük gurur duyduklarını, Balıkesir Tıp Fakültesi öğrencisi olmaktan dolayı ise son derece mutlu olduklarını söyledi. Kendilerine bu imkanı hazırlayan herkese şükran duyduklarını ifade eden Fatih Kırçın, "Bugün bu önlükleri giyişimiz, en kutsal davranışı meslek edinecek olan bizler adına hekim ebeveynleri olmanın haklı gururunu yaşayacak olan ailelerimiz adına, mezunu olmakla iftihar edeceğimiz fakültemiz adına, mensubu bulunduğumuz üniversitemiz adına milletimiz ve tüm insanlık adına paha biçilemez bir kazanım olacak" dedi.

Kendilerinin Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilk öğrencileri ve çok yakında da ilk mezunları olarak, tarih sayfalarına vakarla kurulacaklarını ifade eden Fatih Kırçın, "Bizler, bu fakültenin ilk öğrencileri olarak pek çok bakımdan şanslıyız. Hocalarımızla oldukça yoğun ilişkiler kurabiliyoruz. Ben ve arkadaşlarım, Balıkesir'de olmaktan ve Balıkesir Tıp Fakültesi'nde okumaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz. Bize sağlanan bütün bu güzel imkanlar karşısında bize düşen en önemli görev ise her gün bir önceki günden çok daha fazla çalışmaktır" dedi.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, fakültenin ilk olarak 2009-2010 döneminde 27 öğretim elemanı ve 41 öğrenci ile eğitim-öğretime başladığını söyledi. Balıkesir şehrinin antik çağlardan bu yana, sağlık konusunda önemli merkezlerin yer aldığı bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken dekan Selim Erentürk, "Bu bölge, termal kaynakları ve temiz havasıyla tarihin eski çağlarından bu yana tıbbın ve eczacılığın merkezi olmuştur. Böyle bir bölgede kurulan Balıkesir Tıp Fakültesi, tarihsel bakımdan da önemli bir temele sahiptir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİNDEN OLACAĞIZ"
Beyaz önlük giyme töreninde öğrencilere hitap eden BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, Balıkesir Tıp Fakültesi'nin kısa zamanda Türkiye'de en ileri tıp eğitiminin verildiği kurumlar arasında yer alacağını söyledi. 14 Mart Tıp Bayramını da kutlayan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, 14 Mart Tıp Bayramı'nın, ülkemizde, ilk defa 1919 yılında, tıp öğrencileri tarafından İstanbul'un işgalini protesto amacı ile kutlandığını hatırlattı.

Çanakkale Savaşı'nda tıp öğrencilerinden oluşan bir, "Tıbbiye Taburu"nun tümüyle şehit olduğunu hatırlatan Şerif Saylan, "Tıbbiye talebeleri savaştan birkaç yıl sonra, İstanbul'un işgalini protesto etmek ve Çanakkale'de şehit olan arkadaşlarını anmak amacı ile ilk defa 1919 yılında bu kutlamayı gerçekleştirmişlerdir. Bugün biz burada, bu geleneğin devamı olan bir törende, fakültemizin ilk öğrencilerine beyaz önlük giydireceğiz. Sevgili öğrenciler, burada aldığınız eğitimle gelecekte ülkemize ve insanlığa çok büyük hizmetlerde bulunacağınızdan eminim. Bugün henüz kuruluş süreci içinde bulunan bu fakültede size mümkün olan en iyi imkanları sunmanın gayreti içerisindeyiz. Arkadaşınızın belirttiği eksiklikleri de en kısa zaman içinde gidermek için çalışıyoruz. Öyle inanıyorum ki fakültemiz çok kısa bir zaman içinde Türkiye'de en ileri tıp eğitiminin verildiği kurumlar arasında yer alacaktır" dedi.

41 ÖĞRENCİYE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR
BAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri konuşmaların ardından fakülte dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk'ün rehberliğinde "Tıbbiyeli Andı" içtiler. Daha sonra, önce rektör Prof. Dr. Şerif Saylan tarafından, Tıp Fakültesi'ne en yüksek puanla giren öğrenciye beyaz önlük giydirildi. İlk üçe giren diğer öğrencilere ise rektör yardımcıları beyaz önlüklerini giydirirken, diğer 38 öğrenciye de fakülte dekanı Erentürk ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Önlük giyen her öğrenciye, güzel bir sürpriz olarak, Balıkesirli işadamı Adnan Ataman tarafından birer adet diz üstü bilgisayar hediye edildi. Tören davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi.

15.03.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Beyaz Önlük Sevinci

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi