Şifrem?
141 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Gönen Bandırma Su Hattının İhalesi İptal
Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Gönen Barajı'ndan gelen su hattına yapılacak olan çelik borulu by pass hattı için açılan ihalenin tek firmanın katılmasından dolayı iptal edildiği belirtti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, düzenlediği basın toplantısıyla Salı günü gerçekleştirilen ihale konusunda bilgi verdi. Gönen'den gelen 54 kilometrelik hattın yaklaşık 2 kilometrelik kısmının çelik borularla heyelan bölgesi dışından geçirilmesi için açılan ihaleye 3 firmanın dosya almasına rağmen tek firmanın katıldığını belirten Pekel, rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle ihalenin iptal edildiğini belirtti.

İhalenin önümüzdeki günlerde en az 10 firmaya davet gönderilerek yeniden yapılacağını belirten Pekel, "Heyelan olan bölgede b planı olarak devreye soktuğumuz polietilen borularla yapılan kısımda 2 kere heyelandan dolayı yaklaşık 80 santimlik kayma oldu. Ancak borular esnek olduğu için su kesilmeden boruları yeniden hatta yerleştirdik. Bu geçici çözümün dışında DSİ'nin oluruyla, İller Bankası'yla ortak yaptığımız ve kredilendirilecek proje için çalışma başladı. Çelik borularla heyelan bölgesi dışından yapılacak olan by pass hattı için, konunun aciliyetine istinaden Kamu İhale Yasası'na göre pazarlık usulüyla yaptırılma kararı alınmıştı. Daha önce bu tip konularda çalışmalar yapmış 5 firmaya davet gönderildi. 3 firma ihale dosyası aldı ancak bugünkü ihaleye tek firma katıldı. Rekabet ortamı oluşmadığı için ihaleyi iptal ettik. Bundan sonra yeni ihale için İller Bankası Genel Müdürlüğü'nün de çalıştığı müteahitleri de araştırarak en az 10 firmaya davet göndereceğiz ve ihaleyi yapacağız" dedi.

"EDİNCİK'İN KATI ATIK TESİSİ KARARI BİZİ ÜZDÜ"
Güney Marmara Katı Atık Birliği olarak bölgede yapılması planlanan katı atık tesisi konusunda son gelişmeleri de değerlendiren Pekel, Edincik Belediye Meclisi'nin Edincik sınırları içindeki alanda bu tesisin yapılmasını kabul etmemesinin üzücü bir gelişme olduğunu söyledi. Bu projeye Çevre ve Orman Bakanlığı'nın da önem verdiğini ifade eden Pekel, "Çok önemli bir şans yakalamıştık. Yer konusunu çözdüğümüz anda tesis için büyük gelişme olacaktı. Ancak Edincik'ten bu karar çıkmadı. Şimdi Bandırma'nın 80 dönümlük bir alanı var. Burasının değerlendirilmesini gündeme aldık" dedi.

"AB FONLARIYLA PROJELER YAPILACAK"

Bandırma'da yapılacak olan kanalizasyon suyu arıtma tesisinin yüzde 85'inin AB fonlarıyla karşılanacağını belirten Pekel, "AB çevre ve insan sağlığına önem veren projeleri destekliyor. Zaten AB bu tip sorunların çözümlerini bir takvime bağlamış. AB destekli projeler de ihaleye çıkacak. 15 bin tonluk içme suyu depomuzu iki kat arttırarak 30 bin tona çıkartacağız. Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarında da yeni çalışmalar yapılacak" dedi.

"ORTEM İŞÇİLERİNE ÖDEME YAPILACAK"
Bandırma Belediyesi'ne iş yapan Ortem firmasının işçilerine 2,5 aylık borçları bulunduğunu belirten Pekel, Çarşamba günü 1 aylık ödeme yapılacağını, ay sonuna kadar ise yarım aylık ödeme yapılarak, işçilerin toplam 1 aylık alacaklarının kalacağını söyledi. Bunun dışında belediyenin memur yada işçisine borcu bulunmadığını ifade eden Pekel, belediye başkanlarının maaşlarınında meclis tarafından değil, kent nüfusuna göre oranlamayla devlet tarafından belirlendiğini söyledi.

BAŞKAN PEKEL HABİTAT TOPLANTISI İÇİN BREZİLYA'YA GİDİYOR
Belediye Başkanı Sedat Pekel, Türkiye Belediyeler Birliği'nin görevlendirmesiyle 19-25 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Habitat 5. Dünya Kentleşme Forumu için Brezilya'ya gideceğini söyledi. Program hakkında bilgi veren Pekel, "Belediyeler Birliği'ni temsilen Çankaya Belediye Başkanı ve Mardin Belediye Başkanı'yla birlikte Brezilya'da Sao Paolo ve Rio'da düzenlenecek forum için Brezilya'ya gidiyoruz. Bu toplantıya katılımın tüm masrafları Belediyeler Birliği tarafından karşılanacak ve Bandırma Belediyesi'ne bir masraf söz konusu değildir. Bu toplantılarda çeşitli teknik konularda toplantılar gerçekleştirilecek. Bu toplantılar sırasında Bandırma'da olmadığım dönemde başkanlığa Yalçın Cömert vekalet edecek" şeklinde konuştu.

17.03.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Gönen Bandırma Su Hattının İhalesi İptal

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi