Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Belediye İşçilerine Rekor Zam
Ayvalık'da Belediye-İş Sendikası ile Ayvalık Belediyesi arasında aylardır süren pazarlıklar önceki gün mutlu sonla bitti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediyede çalışan 334 işçi için yapılan ve iki yıl süreyle geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesi sonrasında belediye çalışanı işçilerin aylık maaşları yüzde 22 civarında arttırıldı. Bu oranın bu yıl için Türkiye’de bir rekor olduğu belirtildi.

Belediye ile Belediye-İş Sendikası arasında aylardır süren çalışmalar önceki gün belediye başkanlık makamında karşılıklı imzalanan sözleşme sonucunda belediye çalışanı işçilerin yüzünün gülmesiyle sonuçlandı.
Ayvalık Belediyesi’nin 334 işçisi adına yaklaşık üç aydır fizibilite çalışmalarında bulunan Belediye-İş Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Tosun, Şube Mali Sekreteri Hakan Keskin, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barbaros Özüpek ve Belediye-İş Ayvalık Baş Temsilcisi İsmail Aydoğan’ın bu çabaları önceki gün meyvesini verdi.

ÜCRET ARTIŞINDA AYVALIK BELEDİYESİ TÜRKİYE REKORU KIRDI
Tamamen iş yeri şartlarını inceleyerek, işçilerin çalışma şart ve koşularına göre hem ücretlerinde iyileştirme hem de çalışma verimlerini arttırma yönünde yaptıkları araştırmaların sonucunda belediye ile ortak bir noktada buluştuklarını belirten Belediye-İş Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Tosun, “Buraya gelmeden önce Belediye-İş Sendikamızın Genel Merkezini aramıştım. Şu ana kadar sendikamızın yapmış olduğu toplu iş sözleşmelerine ait istatistikî bilgiler istedim. Bu bilgiler ışığında açıkça ve gururla ifade ediyorum ki, İşçiye yüzde 22 oranında ücret artışıyla imzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi Türkiye’deki şu ana kadar en yüksek ücret artışı olmuştur. Ayvalık Belediyesi işçisine vermiş olduğu zam oranıyla bir anlamda Türkiye birincisi olmuştur. 2010 yılı itibariyle yapılan toplu iş sözleşmelerinde bu oranda hiçbir belediye işçisinin ücret artışı olmamıştır” diye konuştu.

Ayvalık Belediyesine özelleştirme yapmadığı için övgüler yağdıran Tosun, “Balıkesir’in bazı belediyeleri mercek altına alındığında birçok belediyenin geçmişte çeşitli özelleştirmeler yaptığı ya da yapmak zorunda kaldığını görebilirsiniz. Ayvalık Belediyesi özelleştirme yapmamakla birlikte bir yandan çalışanına ve yöredeki insanına katkıda bulunurken, işsizliğin had safhada olduğu ülkemizde bir işçiyi dört-beş kişilik bir aileye baktığını kabul ettiğinizde yüzlerce kişiye ekmek veriyor” dedi.

Tosun, Ayvalık Belediyesi çalışanı 334 işçi için yapılan iki yıllık toplu iş sözleşmesi sonrasında yüzde 22’lik ücret artışının yanı sıra, evlenen veya çocuklarını sünnet ettiren her işçiye bir adet tam cumhuriyet altını, aylık giyim yardımları ile yıl içinde çeşitli sosyal haklara sahip olacaklarını ve tüm bunların yanı sıra her işçinin bir yıl içerisinde 6 kez ikramiye alacağını belirtti. Türkiye’de belediyeler arasında şimdiye kadar yapılan en kapsamlı ve en yüksek oranda ücret artışının olduğu sözleşmeyi imzalamaktan gururlu olduklarının altını çizerek, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile belediye yöneticilerine, emeğe olan saygılarından ve işçilerine gösterdikleri iyi niyetli tutumdan dolayı teşekkür etti.

Belediye-İş temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine ait imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Türközen’de, kendisinin ve mensubu olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin her zaman emeğe karşı sonsuz saygılarının olduğunu vurguladı. Başkan Türközen, “Biz göreve geldiğimizde belediyede işçi sayısı azaltılarak toplu iş sözleşmesi yapılamaz bir haldeydi. Bugün yaptığımız toplu iş sözleşmesinde oran olarak yüksek olmasına rağmen zaten diğer belediyelerle aramızda 10–15 yılı aşkın bir süredir fark vardı. Biz bu dönem hakikaten uzunca bir araştırma dönemi geçirdik. Hem işçilerimizin ücret ve sosyal haklarını arttırırken, işçilerimizin performans değerlendirmeleri ile verimliliklerini nasıl artması yönünde çalışmalarda bulunduk. Belediyemiz bir yandan işçilerinin aylık ücretlerini arttırırken, diğer yandan bunun karşılığını almak isteyecektir. Bunun içinde işçimizin performansını ve verimliliklerini arttırmalarını isteyeceğiz. Bunun içinde gereken sendika yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte gereken her türlü tedbiri aldık. Belediyemizde özelleştirme yapılmadığı içinde ayrıca memnun olduğumu ifade etmek isterim. Yaptığımız bu toplu iş sözleşmesinin her iki taraf içinde hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

BELEDİYEDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 1.300 TL OLDU
Ayvalık Belediyesi Başkanlık makamında yapılan toplu iş sözleşmesi sonrasında en düşük işçi maaşı yalın olarak 1.300 TL olarak belirlenirken, günlüğü 31.50 TL olan mesai ücretleri de 35.50 TL’ye çıkarıldı.

Buna göre İtfaiye işçileri ile Temizlik işçilerinin maaşları mesailerle beraber 2 bin TL’yi aşacağı belirtilirken, işçilerin aylık verimlilik performanslarının da maaşlarına yansıyacağı öğrenildi.

20.04.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Belediye İşçilerine Rekor Zam

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi