Şifrem?
106 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

800 Gram Doğan Bebek Uçakla Eskişehir'e Gönderildi
Balıkesir'de erken doğum neticesi 800 gram prematüre olarak dünyaya gelen erkek bebek, Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Eskişehir Doğumevi'ne sevk edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de, Vahdet (25) ve Tuğba (21) Kurt çiftinin bebekleri oldu. Hamileliği sıkıntılı geçen anne Tuğba Kurt, durumu ağırlaşınca doktoru tarafından hastaneye yatırılıp doğumu gerçekleştirildi. Altı buçuk aylık olarak dünyaya gelen minik yavru prematüre olduğu için solunum cihazına bağlanması gerekti.

Balıkesir'de boşta bulunmayan, "Ventilatör" isimli yeni doğan solunum cihazı için çevre illerdeki bütün hasteneler hastaneler tarandı. Büyükşehirlerin hiçbirinde bulunmayan cihazdan ancak Eskişehir Doğumevi'nde bulunduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı kriz merkezi ile temasa geçen Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan kendisine iletilen bilgiler doğrultusunda bakanlıktan ambulans uçak talebinde bulundu.

Daha önce yakın illerden istenilen ambulans helikopteri hava şartları sebebiyle kalkıştan kısa bir süre sonra geri dönmek zorunda kalınca bu sefer Sağlık Bakanlığı tarafından ambulans uçak gönderildi.

Doğumdan sonra bebeğini henüz göremeyen genç anne çok heyecanlı olduğunu söyledi. Üç bucuk yaşında bir kızları olan anne Tuğba Kurt, "Benim için çok zor bir doğumdu. Erken doğum olmasın diye çok mücadele ettiler. Allah doktorlardan razı olsun, ebeler, hepsi seferber oldular. Bebeği yaşatmak istediler. O erken çıkmak istedi herhalde, hiç durmadı. Biz de heyecanla bekliyoruz, inşallah yaşar. Allah'ım olmadık yerden bir can versin. Erken doğum oldu, altı buçuk aylık hamileydim. Zaten riskliydi, doktorlar bir umut diye yaşatmak istediler ve doğum oldu. İnşallah yaşar, bu saate kadar yaşadı. Rabbim olmadık bir yerden can verir. Her şeyi Allah'a bırakıyorum" dedi.

Heyecandan dili tutulan baba Vahdet Kurt ise zamansız doğum sebebiyle üzüldüklerini söylerken hiç görmediği bebeğini sevki sırasında görünce büyük bir panik ve heyecan yaşadı.

Öte yandan, Balıkesir-Ankara arasındaki iletişim kısa sürede sağlanıp tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı'na ait kiralık ambulans uçak için saat 20:45' de Ankara'dan kalktı. Havalanan uçak normal şartlarda 30 ila 45 dakika olan mesafeyi bir buçuk saatte kat etti.
Saat 21.05'te Balıkesir Havaalanı'na ineceği belirtilen uçak yaklaşık 1 saat gecikmeyle iniş yapabildi. Ambulans uçağın askeri hava trafiği sebebiyle inişinin geciktiği bildirilirken, havadaki askeri uçakların trafiği sebebiyle Çanakkale semalarına yönlendirilen ambulans uçak hava sahasının boşaltılmasının ardından Balıkesir'e iniş yapabildi.
Görevli sağlık ekipleri tarafından özel bir koruyucu maddenin içerisine alınan minik bebek uçağın içindeki kuvöze yerleştirilerek Eskişehir'e götürdü.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, bebeğin yaşam mücadelesi verdiğini, ileri tetkik için solunum cihazına bağlanması gerektiğinden Eskişehir Doğumevi'ne sevk edildiğini, burada yeni doğan yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlanacağını söyledi. Ailesi, 800 gram ağırlığında ve 35 santim boyunda olan erkek bebeğin yaşam mücadelesini kazanması için dua ediyor.

21.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 800 Gram Doğan Bebek Uçakla Eskişehir'e Gönderildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi