Şifrem?
108 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Trafik Sorununa Bilimsel Çözüm
Ayvalık'ta özellikle turizm sezonunda kentin tek ana arterinde yaşanılan trafik keşmekeşine Bahçeşehir Üniversitesi’ne bağlı Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çözümlenmesi için ilk dev adım atıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün Ayvalık Belediye Başkanvekili Fatih Ayyürek'in davetiyle, İstanbul'dan Ayvalık'a gelen Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. İlçede özellikle turizm sezonunda özel ve toplu taşıma araçlarının yanı sıra, yayalara da geçit vermez hale gelen trafik sorunun çözümü için, son belediye meclis toplantısında yapmış olduğu açıklamayla ‘bilimsel çözüm’ gerektiğini belirten Türközen, bu konuda ilk adımı atarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Trafik ve Ulaşım Baş Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Sohbet havasında geçen görüşmeye, Ayvalık Belediyesinin CHP'li Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Türkiye'nin en büyük metropolü İstanbul'daki trafik akışını göreve geldiği günden bu yana kontrol altına almasıyla tanınan Prof. Dr.
Mustafa Ilıcalı ve kısa adı UYGAR olarak bilinen Bahçeşehir Üniversitesine bağlı Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi, son olarak ülkemizin turizminin en önemli merkezlerinden olan Bodrum'da hazırlamış oldukları projeyi uygulamada hayata geçirmek üzere oldukları belirtildi.

Türközen'in makamında gerçekleşen görüşmede, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın Ayvalık'taki trafik sorunun çözümlenmesi adına prensipte anlaşma sağlandığı gözlendi. Görüşme sonrası düşüncelerini aldığımız Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı ve Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Ayvalık'ta yaz mevsiminde ön plana çıkan trafik sorunun çözümünde büyük katkılar sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Bu sorun hemen bir ay içerisinde çözümlenebilecek bir konu değildir. Ama şunu 30 yıllık tecrübelerimize dayanarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bir aylık çalışmamız bile trafiğin çözümlenmesi konusunda oldukça rahatlatıcı sonuçlar alınmasını sağlayabilir" diye konuştu.

"YOLU REFÜJLERLE İKİYE BÖLMEK ÇÖZÜM DEĞİLDİR"
Ilıcalı, "Sayın Belediye Başkanımızla görüşmemizde ilçenin tek ana arterinin refüjlerle ikiye bölünmesinin adı, "Bölünmüş Yol" demektir.
Bir yolun bölünmüş olabilmesi için de her iki tarafta da ikişer şeridin olması gerekiyor. Bunun içinde yolun iki tarafı arasında 13 metrelik bir genişliğin olması lazım. Ayvalık'taki izlenimlerime göre ana arterin iki yanı sadece 9 metrelik bir genişlikte bu yüzden de refüjle yolu ayırırken, yayaların kaldırımlarını, durakları düşünmemiz lazım. Bu yüzden de bana göre ilk etapta yolu bölmek çare değildir. Bu yüzdende madem Ayvalık'ta böyle bir çalışmaya girişiyoruz, önce ilçe trafiğinin Haziran ayında turizm sezonuyla birlikte yoğunlaşan trafiğini gözlemlememiz gerekiyor. Tek yön uygulaması konusunu da dahil olmak üzere tüm seçenekleri bu gözlemlerimizden sonra değerlendireceğiz. Ancak bizim için bu tip çözümlerde öncelik yaya trafiğinin rahatlatılmasıdır" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Ulaşım Baş Danışmanı Prof.
Dr. Mustafa Ilıcalı, " Ayvalık gibi turizm sezonunda yoğunlaşan trafik akış sorunuyla karşılaşan Bodrum'da bir süre önce başlattığımız projelerimizi bugünlerde hayata geçirmeye başladık. Projenin uygulanmasının her aşamasında belediye ekipleriyle birlikte kendi uzmanlarımızda görev yapıyorlar. Bu çalışmalarımız Bodrum'da şimdiden kendini pozitif olarak göstermeye başladı. Ayvalık'ta da Bodrum modelini uygulayabiliriz. Ama öncesinde sorunu gözlemlememiz gerekiyor" dedi.

"AYVALIK GİRİŞ KAVŞAKLARI SON DERECE KONTROLSÜZ"
Ayvalık'a Edremit istikametinden gelirken, İzmir yolundan Ayvalık'a girişteki kavşağın son derece kontrolsüz olduğunu kaydeden Ilıcalı, "Üniversite bünyemizdeki ekiplerimizle çalışmalarımızı başlattığımızda öncelikle ilçedeki trafik sorununa kavşaklarda ölümcül kazalara neden olabilmesinin önüne geçecek tedbirlerle başlayacağız" dedi.
Trafik sorunlarının çözümlerinin uzmanlık istediğini kaydeden Ilıcalı, “Belediyelerin böyle bir kadroları yok. Üstelik belediyelerin elinde o kadar sayıda elemanda yok. Ülkemizde bizim gibi kendi alanında ihtisas yapan kişi sayısı çok az. Proje üretmek ve hizmet vermek gibi işler de üniversitelerin görevi zaten. Netice itibariyle belediyeler, bu sorunları çözebilecek kadar ne ellerinde yeterli kadro bulabilirler ne de bunlara zamanı bulabilirler. Bu noktada bizlerden hizmet alırlar sonuçta. Bugün Ayvalık Belediyesinin yaptığı da budur. Gördüğüm kadarıyla da Ayvalık'ta trafik sorunu yüzde 100 olmasa da büyük oranda çözümlenebilecek durumdadır” dedi.

BAŞKAN TÜRKÖZEN, “İLK ETAPTA KISA VADELİ ÇÖZÜM”
Ayvalıkta trafik sorununun yıllarca konuşulup tartışıldığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'de, "Ben kendimi bildim bileli bu sorun hep var. Sorunun çözümlenmesinde bilimsel bir metodun uygulanması gerektiğine dair inancımı her yerde olduğu gibi, son meclis toplantısında da ifade etmiştim. Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bizden önce Bodrum'da böyle bir çalışmayı şu an uygulamaya başlaması bizim için iyi bir referanstır. Bizde Sayın Ilıcalı ve ekibiyle böyle bir çalışmayı yapmayı uygun gördük. Sayın Ilıcalı ile orta ve uzun vadeli çözümlerin öncesinde kısa vadede çözüm konusunda çalışmalara ait planları yaparak, Ayvalık'ın trafik sorunu masaya yatıracağız" diye konuştu.

27.05.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Trafik Sorununa Bilimsel Çözüm

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi