Şifrem?
288 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Büyük İlgi Gördü
8. Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. 13 kategoride yapılan güreşlere ülkenin farklı illerinden toplam 500 güreşçi katıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bu yıl 8.’si düzenlenen Geleneksel Edremit Yağlı Pehlivan Güreşleri, Edremit Belediyesi Yağlı Güreş Stadyumu’nda sabah saatlerinde başladı. İlk olarak Balıkesir Karasi Mehteren Takımı gösterisinin ardından, Özel Özcan Koleji Jimnastik Gösteri Grubu’nun yaptığı hareketler büyük beğeni topladı. Daha sonra ise Edremit Belediyesi Folklör Ekibi bölge oyunlarından bir derlemeyi izleyenlere sundu.
Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, “Edremit Yağlı Güreşleri’ni Allah bu sene burada yapmayı tekrar nasip etti. Biz Altay Tanrı dağlarından güreşe güreşe Anadolu’ya gelmiş bir milletiz. Biz Koca Yusuflar, Kurtdereliler bağrından çıkarmış, Türk’ün gücünü bütün dünyaya göstermiş. Türk’ün aklını, Türk’ün zekasını dünyaya damgasını vuran bir milletin neferleriyiz. Biz istiyoruz ki bu ata sporumuz ölmesin. Bu atasporumuz dünya var oldukça var olsun. Gençlerimiz, kumarhanelerde, meyhanelerde hayatı tüketmesin. Böyle çim kokusuyla böyle yeşil sahalarda bir hedef, bir ideal, bir ülkü uğruna mücadele versin. Bütün gelmiş geçmiş Adalıların, Koca Yusufların, Kurtderelilerin, ruhu şad olsun” dedi.
Yaklaşık güreşleri 8 bin kişi izlerken, 13 kategoride gerçekleşen müsabakaları akşam saat 17.30’a kadar devam etti. Müsabakaları izlemeye gelenler arasında Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Edremit MHP İlçe Başkanı Ahmet Soylu, Balıkesir MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Cılgın, protokol üyeleri ve yüzlerce davetli katıldı. Baş altı ve baş pehlivan müsabakaların yağışlı havaya rağmen büyük bir ilgi ile izlendi.
Edremit Yağlı Güreşleri’nde baş pehlivanlık müsabakası Hasan Tuna ile Salih Dorum arasında gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 dakika süren müsabaka sonunda Hasan Tuna Edremit müsabakalarının baş pehlivanı unvanını aldı. 2009 yılı Kırkpınar Güreşleri Baş Pehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil ise, yarı final müsabakalarında yağış nedeniyle kayganlaşan zeminde ayağı kayınca rakibine yenilerek 3. oldu. Baş Pehlivan’ın altın madalyasını Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç birlikte taktılar.
Baş Pehlivan Hasan Tuna “Edremit’e ikinci gelişim. Bu yıl bize nasipmiş birincilik. İnşallah seneye de bu kürsüye çıkmak nasip olur” dedi.
Müsabakalarda Minik 1’de Enver Çetin, Minik 2’de Baki Kara, Minik 3’te İlyas Şahbaz, Teşvik’te Yıldırım Topal, Tozkoparan’da Nazım Özdemir, Deste 1’de Yusuf Can Zeybek, Deste 3’te Osman Karataş, Küçük Orta Küçük Boy Kadir Tuna, Küçük Orta Büyük Boy’da Mecit Yıldırım, Büyük Orta Şener Toro, Baş Altın’dan Süleyman Aykırı ve Baş Pehlivanlıkta Hasan Tuna altın madalyaları almayı hak kazandılar. Edremit Belediyesi tarafından dağıtılan 7 bin şapka ise izleyenleri güneşten koruyarak daha keyifli güreş izleme imkanı sağladı. Edremit 8. Geleneksel Yağlı Güreşlerde Dereceye Girenler Şöyle; Minik-1: 1.Ender Çetin, 2.Şaban Gözen, 3.Mehmet Güngör, Minik-2: 1.Baki Kara, 2.Ümit Özkan, 3.Remzi Yılmaz, Minik-3: 1.İlyas Sahbaz, 2.Cüneyin Atik, 3.Ali Gencer, Teşvik: 1.Yıldırım Topal, 2.Ferdi Şaban, 3.Onur Özyolcu, Tozkoparan: 1.Nazım Özdemir, 2.Yiğit Güler, 3.Süleyman Özdemir, Deste-1 Küçük: 1.Yusuf Can Zeybek, 2.Tugay Altıntaş, 3.Mustafa Batum, Deste-3 Büyük: 1.Osman Karataş, 2.Nazmi Sayın, 3.Hasan Borucu, Küçük Orta Küçük Boy: 1.Kadir Tuna, 2.Mustafa Okulu, 3.Kemel Sahin, Küçük Orta Büyük Boy: 1.Merit Yıldırım, 2.Rıfat Poyraz, 3.Ümit Özcan, Büyük Orta: 1.Soner Toto, 2.Orhan Oyulu, 3.Okay Karaçavuş, Başaltı: 1.Süleyman Aykırı, 2.Sezen Tepeli, 3. Ragıp Cokan, Baş: 1.Hasan Tuna, 2.Salih Dorum, 3.Gökhan Arıcı.

07.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Büyük İlgi Gördü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi