Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Dursunbey'de İsrail'e Tepki Mitingi Yapıldı
İsrail'in Türk gemisine yönelik gerçekleştirdiği ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan gemi baskınına tepkiler sürüyor. Dursunbey'de düzenlenen mitingde İsrail'in devlet terörü protesto edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Memur-Sen Dursunbey ilçe temsilciliğinin düzenlediği şehir meydanındaki basın açıklamasına bine yakın kişi katıldı. Belediye önünden başlayan yürüyüş sırasında sloganlar atıp tekbir getiren Dursunbeyliler İsrail'i lanetledi. Yürüyüşe Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz başta olmak üzere başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İsrail'e tepki mitingindeki konuşmalarda İskenderun'daki terör saldırısının da İsrail'le alakasının olduğunu, bunun tesadüf olamayacağı ifade edildi. Memur Sen ilçe temsilcisi İsmail Mert, "Bugün hepimizin yine içi yanıyor, içimiz yine kan ağlıyor, kırılıyoruz. Kutsal değerlerimize saldırı var, başımızda terör laneti var. İsrail'in Türk bayrağı ile seyir halindeki bu insanlık gemisi Mavi Marmara'ya yaptığı saldırı tarihe kara bir sayfa olarak geçmiştir. Ellerinde kendilerini savunabilecekleri en basit bir gereç bile bulunmayan, hedefleri zor durumda olan Filistin halkına insani yardım ulaştırmak olan insanlara silahla mukabele etmek ancak insanlıktan nasipsiz İsrail ordusundan beklenebilecek bir tavırdır. Yapılanın bugün tüm dünyanın kınadığı Somalili korsanların korsanlıklarından ne farkı var? Aslında farkı vardır, birisi münferit başıbozuk korsanlık iken bir diğeri devlet korsanlığıdır. Öyle ya korsan kurulan bir devlete de ancak bu yakışır. Bu hareketi ile terör devleti İsrail tam anlamıyla bizim deyimimizle cami duvarına pisletmiştir. Korsan devlet İsrail'in yaptığının devlet terörü olduğunu artık tüm insanlık ve tüm dünya devletleri kabul etmiştir. Bizim devlet yöneticilerimiz de bu olayı devlet terörü yani İsrail devletini terörist olarak ilan etmiştir" dedi.

İsrail devletinin bu gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısından dolayı mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirten İsmail Mert, "Peki bu mahallenin kabadayısı yani terör devleti elini kolunu sallaya sallaya daha ne kadar kan akıtmaya devam edecek? Terörist İsrail, BM, AB, NATO ve ABD gibi büyük patronları daha ne kadar emrinde tutacaktır?
Sevgili Dursunbeyliler, çocuğunuzun burnunu kıran çetelere yine selam durmaya devam eder misiniz? Dünyanın bu mahalle kabadayısı ve çetesine daha ne kadar prim vereceğiz? Mademki cami duvarına pisledi gereği yapılmalıdır. Biz de Dursunbey halkı olarak devlet yetkililerimizden buna dur denilmesini istiyoruz" dedi.

PKK DA LANETLENDİ
Dursunbey'deki mitingde terör örgütü PKK'ya sert tepki gösterildi. 6 askerin şehit edildiği bölücü terör örgütünün uluslar arası çetelerin taşeronu olduğunu belirten İsmail Mert, PKK'ya, "Seni ne İsrail ne Amerika kurtarır" diye seslendi. Mert, "Ya vatanımızın bekçisi askerimize her fırsatta ölüm kusan hain, kahpe terör örgütüne uluslar arası çetelerin taşeronluğunu yapan PKK'ya ne demeli? Sevgili Dursunbeyliler sizce de ilginç değil mi, terörist devlet insanlığa saldırı yaptığı gece bu konvoyun en büyük destekçisi Türkiye'nin kahraman Mehmetlerine de içimizdeki, işbirlikçi hainlerin ölüm kusması, tekrar eylem kararı alması? Anlaşılıyor ki terör örgütü PKK'nın büyük abisi yine bir terör devleti olan İsrail'dir. Sen de cami duvarına pisledin. Sen de bu milletin sabrını taşırdın. Bu millet seninle de baş etmesini bilir. Seni de ne İsrail, ne ABD kurtarır. Bu millet ne PKK'ya ne İsrail terör devletine ne de onlara hamilik eden alçak zihniyete pabuç bırakmayacak kadar yüce bir millettir. Yüzyıllardan gelen asaleti ile bu millet ve bu devlet her zaman olduğu gibi haksızlığa boyun eğmeyecek, gerekirse kendisini siper edecektir" diye konuştu.

Miting şehitler için yapılan saygı duruşu ve okunan duaların ardından sona erdi.

07.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Dursunbey'de İsrail'e Tepki Mitingi Yapıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi