Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Valiliği Avrupa Yolunda
Balıkesir Valiliği bünyesinde, 'Projeler Koordinasyon Merkezi' (PKM) kuruldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 İlk toplantısını Vali Yılmaz Arslan'ın başkanlığında yapan Avrupa Birliği ve Proje Koordinasyon Kurulu toplantısında DPT'nin kabul ettiği 53 bin AVRO hibe destekli proje üzerinde görüşüldü.

Balıkesir İl genelinde kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve diğer özel ve tüzel kesimler ile bu kurum ve kuruluşların bünyesinde yer alan AR-GE merkezleri, Avrupa Birliği birimleri, Proje Koordinasyon Merkezleri ve benzeri birimler arasında, Avrupa Birliği ve uluslar arası projeler çerçevesinde birimlere sunulacak hizmetleri ve birimler arası koordinasyonun sağlanması için Balıkesir Valiliği Projeler Koordinasyon Merkezi (Bal-PKM) kurulduğu bildirildi.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün imzalı açıklamada, Özmerkez Karesi Salonunda gerçekleşen toplantıyla alakalı bilgi verildi. Toplantıya Balıkesir Proje Koordinasyon Merkezi İl Genel Koordinatörü olarak görevlendirilen vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda, PKM koordinatörü M. Kemal Özgün bir sunumda bulundu. PKM proje uzmanı Mesut Karabulut tarafından hazırlanan 2010-1-TR1-LEO03-14815 numaralı, "Mesleki Rehberlik Hizmetlerinde Gelişimsel Rehberlik Uygulamalarının İncelenmesi" konulu projenin Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığı tarafından kabul edildiği bildirildi.

VALİLİK AVRUPA YOLUNDA
Balıkesir Valiliği adına hazırlanan projenin öğrencilerin kariyer gelişimine ve mesleki yönlendirmelerinde etkili olan il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin rehberlik araştırma merkezinde görev yapan rehber öğretmenleri ve sivil toplum örgütlerine üye öğretmenleri ile görevli meslek elemanlarını kapsadığı belirtildi.

VPKM il genel koordinatörü vali yardımcısı Kemal Özgün, "Bu proje ile mesleklerin niteliklerini ve istihdam olanaklarını yansıtmayı, bilgileri teknolojinin olanaklarına uygun olarak sunmayı, gelişimsel mesleki rehberlik anlayışını okullarda yaygınlaştırmayı, bu yolla da çocuklarımızın, sanayinin ihtiyaç duymadığı, istihdam olanaklarının sınırlı olduğu meslek dallarında gereksiz yığılmaları önleyecek, gençlerin mesleklerinde yaratıcı girişken rekabetçi olmaları yanında toplumun ve ortak değerlerin kazanımlarına sahip, hayatından memnun kiºiler olmasını sağlayacak, yardımların kendisine bilimsel ve ahlaki bir şekilde sunulan rehberlik sisteminin uluslar arası bir standarda ulaşmasını amaçlamaktayız.

Projenin sonucunda yararlanıcılar değişen rehberlik anlayışı paralellinde gelişimsel yaklaşıma uygun, mesleki rehberlik hedeflerini okulun eğitim programlarıyla birleştirebilecek, okullarda öğrencilere yapılacak mesleki rehberlik hizmetlerinde sınıf öğretmenlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmede onlara rehberlik desteği verebilecek, okulda bulunan öğretmen ve öğrenci velilerinde mesleki rehberlik anlayışını, bireyi tanıma çalışmalarını planlama becerileri geliştirecek, öğrencilere yönelik bireysel meslek danışmanlığı yapma becerilerinin gelişmesine yardımcı olacak, öğrencilerin bir meslek elemanı olarak iyi bir model olma özelliğini geliştirecek ve iş gücü piyasasını güçlendirmeye katkı sağlayacaktır" dedi.

53 BİN AVRO HİBE
Projenin Nisan-Mayıs 2011 tarihleri arasında Almanya, Belçika, İspanya Macaristan ve Malta'da 5 akışlı olarak her gruba 7 yararlanıcının katılımıyla 35 kişilik personelle gerçekleştirileceği ve 52 bin 969 AVRO hibe desteği bulunduğu bildirildi. Söz konusu projenin 1 Eylül 2010 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2011 tarihinde sonuçlandırılacak.

10.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Valiliği Avrupa Yolunda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi