Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Dünya Çevre Gününü Kutladı
Ayvalık'ta Dünya Çevre Günü törenle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İl Çevre ve Orman Müdürü Emine Tamer’in de katıldığı törene, öğrencilerin topladıkları pet şişe ve çöplerden yapmış oldukları tasarımlardan oluşan sergi damgasını vurdu.

Önceki gün saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Balıkesir Çevre ve Orman Müdürü Emine Tamer, İlçe Turizm Müdürü Mustafa Tekin, Ayvalık Kent Konseyi ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Nuray Özer, Belediye Meclisi üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törene ilk konuşmayı Ayvalık Kent Konseyi ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Nuray Özer yaptı. Çevresel felaketler nedeniyle hızla azalan dünyadaki su rezervleri nedeniyle yakın gelecekte ülkeler arasında yaşamsal kaynak olan su nedeniyle savaşlar çıkacağını belirten Özer, “Su, insanoğlunun hayat kaynağıdır. Deniz, hava kirliliği, tarım alanında kullanılan ilaçlar gibi birçok etken insan sağlığını tehdit ederken, sanayileşme nedeniyle de topraklarımız da kirlenerek insan hayatının geleceğini tehdit eden çevresel felaketlere doğru sürükleniyoruz. Gelecekte yaşanması kaçınılmaz bu durumun önüne geçebilmek için sürdürülebilir çevre politikaları ile çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları ve teknolojileri bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

Balıkesir İl Çevre Müdürü Emine Tamer yaptığı konuşmasında, çevre duyarlılığının son yıllarda ülke genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından da arttığını kaydederek, “Ayvalık’ta çevre bilincinin gelişmiş olmasını takdirle karşılıyoruz. Avrupa Birliği’nin çevresel konularda harcanmak üzere ayırdığı fonlardan yararlanabilmek için tüm sivil tolum kuruluşları ile resmi kurumları proje üretmeye davet ediyorum” diye konuştu.

ÇEVRE SORUNU İNSANLIK SORUNUDUR
Toplumsal hafızalarda çok belirgin olmayan çevre bilincinin geleceği olumsuz yönde etkilemeye aday olduğunu kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’de, yaptığı konuşmada, “Küreselleşme denilen olgu dünyanın herhangi bir yerindeki olumsuzluğu ilgisiz gibi görünen ülkelerinde gündemine taşımaktadır. Bu açıdan baktığımızda çevre sorunu bir dünya ve dolayısıyla insanlık sorunudur” dedi.

Geleceğin çocuklara emanet edileceğini kaydeden Türközen, “Çocuklarımıza bu emaneti gerçekten temiz bir şekilde devretmek istiyorsak, onlara geleceklerini temiz bir dünyada sürdürmelerini temin etmek zorundayız. Yılın sadece belli günlerinde değil, hayatın her alanında ve gününde temiz bir çevre bilinciyle birlikte, temiz bir vicdan ve duyarlılığı birbirinden ayırmadan daha mutlu olabileceklerini öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir yıl önce aynı günde Belediye Başkanı Türközen ile birlikte ilçedeki daire amirlerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir çevre temizliği yaptıklarını anımsatan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, “Biz büyüklerin pisliklerini geleceğimiz olan çocuklarımıza temizletmeyeceğim” diye konuşması takdirle karşılandı. Nalbant, “Çocuklarımıza yeterli eğitim verilirse çevreyi kirletmeyecekleri gibi, mevcut kirliliği de ortadan kaldıracaklarını düşünüyorum. Bir Kızılderili atasözünde, ‘Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda insanoğlu paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaktır” diye konuştu.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanında yapılan Çevre Günü dolayısıyla yapılan törenlerde konuşmacılar, bir süre önce hayatını kaybeden ve ilçedeki çevre koruma konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan merhum Gazeteci-Yazar Ceynur Karagözoğlu’nu da unutmayarak, onun yaşamı süresince çevre konusunda yaptığı çalışmaları anımsatmaları da duygusal anların yaşanmasına neden olduğu gözlendi.

ÇEVRE TASARIMCISI ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Törenlerde katı atıkların yenilenebilir hale dönüştürülmesi ile ilgili proje üreten öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Çevre Tasarımı konusunda Mecit Ataklı İlköğretim Okulu Öğrencisi Ahmet Türkyılmaz ve Buket Çayırlı’nın birinciliğe hak kazanan projeleri ile 15 Eylül İlköğretim Okulundan Simay Şeker’in projesine, yine aynı okuldan Hüseyin Toplu ve Mihriban Mert, Nuri Zarplı İlköğretim Okulundan Ece Çiğre ve Abdülvahit İlköğretim Okulundan Belgin Ay’a ödülleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Projelerin sunulduğu serginin gezilmesinin ardından düzenlenen tekne turu ile etkinlikler sona erdi.

11.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Dünya Çevre Gününü Kutladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi