Şifrem?
90 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Engellilere Ücretsiz Yüzme Kursu
Ayvalık'ta görme engelli bir vatandaşın girişimleriyle engellilere yönelik yüzme kursu ve su terapisi düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık'ta görme engelli bir vatandaşın girişimleriyle başlatılan engellilere yönelik yüzme kursu ve su terapisi kursiyerlere psikolojik olarak yaşama sevinci aşılarken, suyun kaldırma gücünün de yardımıyla kendilerini daha özgür hisseden engelliler bu vesileyle fiziki rehabilitasyonla da kaslarının çalışmasının sağlanması nedeniyle alternatif tedavi olanağını buluyor.

Uzun yıllar Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde turizm alanında faaliyetlerde bulunup, yurda kesin dönüş yaptıktan sonra, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine yerleşen görme engelli Namık Tuncel adlı bir vatandaşın girişimleriyle Ayvalık Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan yüzme kursu ve su terapisi ilçede yaşayan engelliler için yepyeni bir umut ışığı olduğu belirtiliyor.
İlçeye bağlı Küçükköy beldesinin 17 kilometrelik kumsalıyla dünyaca ünlü olan Sarımsaklı mevkiinde turistik otellerin de destek verdiği kursla, coğrafi olarak dört tarafı denizle çevrili yörede yaşayan engellileri günlerinin büyük bir bölümünü yaşamaya mahkûm kaldıkları evlerinden dışarıya çıkarıp, yaşama sevinçlerini kazanmalarının yanı sıra su içerisinde özgürce hareket ederek engelli uzuvlarına ait kaslarının güçlenmesine olanak sağlaması amaçlanıyor.

Bir süre önce kapalı spor salonu işletmecisi Ali Çamlıbel ile birlikte ilçedeki engellilere yönelik sportif terapi kapsamında yapılan ücretsiz çalışmaları, söz konusu kursla havuz ve denize taşıyan görme engelli vatandaş Namık Tuncel'in bu alanda Ayvalık'ta bir ilki gerçekleştirilmesi için projeyi İlçe Kaymakamı Nihat Nalbant'a anlattı.

Tuncel'in bu fikrini yerinde bulan ve büyük bir heyecanla karşılayan Nalbant'ta hemen kolları sıvayarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Halk Eğitimi Merkezi kanalıyla açılması öngörülen engellilere terapi imkanı sağlayacak kurs için bir öğretmen tayin edilmesi talimatını verdi.
Ayvalık Anadolu Meslek Lisesi Beden Eğitimi öğretmenlerinden Eyüp Samangül'ün projenin başına geçirilmesi ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün minibüsü ile engellilerin en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununun çözümlenmesi ile birlikte devreye giren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, beldedeki turistik otel işletmecilerine engellilere yönelik kursun dönüşümlü olarak mevcut otellerin havuzlarında yapılmasını istedi. Ergin'in bu talebini olumlu karşılayan otel işletmecilerinin de destekleriyle, dört duvar arasında yaşayan engelliler tespit edildi.

İlçede faaliyet gösteren, Birlik Ortopedik Engelliler Derneğinin de katkılarıyla tespit edilen engelliler için başlatılan kurs, bir anda kursiyer engellilerin yaşamsal kaynaklarından biri haline dönüşüverdi.

ENGELLİ KURSİYERLER OLDUKÇA MEMNUN
Her hafta Sarımsaklı'da bir başka otelin tesislerinde kurs eğitmeni Eyüp Samangül'ün özverili çalışmalarıyla başlayan kurslarda yüzme öğrenen ve su ile terapi olan engelliler ise hayatlarından son derece memnun görünüyorlar. Kurs hakkında düşüncelerini aldığımız engelli vatandaşlar, "Bir engelli için suyun içerisinde bulunmanın keyfi ve heyecanı bambaşka.

Suyun kaldırma kuvveti sayesinde kendimizi suyun içerisinde daha özgür hissediyoruz. Hareket alanımız daha fazla oluyor. İlk etapta havzuda eğitim alıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız denizde olacak. Bunun bizde daha şimdiden oluşturduğu heyecanı kelimelerle anlatabilmek mümkün değil. Yüzmeyi öğrendiğimiz zaman, toplumumuzun biz engellilere bakış açısını da bir nebze değiştirebileceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştular.

Yıllardır düşündüğü projesinin Ayvalık Kaymakamlığı sayesinde hayat geçmesinden çok memnun olduğunu ifade eden görme engelli Namık Tuncel ise, "Ayvalık'ta engelliler için ilk kez organize edilen yüzme kursu ve su terapisini ilk gününde engelli kursiyerlerin heyecanları inanılmazdı. Mutluluktan ağladıklarına eşimle birlikte şahit olduk.

Amacımız burnunun dibindeki denize yıllarca uzaktan bakmak zorunda kalan engelli bireylerin ücretsiz olan kurs sayesinde yüzme öğrenmelerinin yanı sıra, engelli uzuvlarının da dolaylı tedavisine katkıda bulunmak ve onları hayata bağlayabilmektir. Bu projenin hayata geçirilmesinde katkılarını esirgemeyen başta Sayın Kaymakamımız Nihat Nalbant, resmi kurumlar, özel sektördeki firmalar ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, "Engellilerimizi topluma kazandırabilecek her türlü aktiviteyi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Namık bey, fikrini bana aktardığında inanılmaz mutlu oldum. O heyecanla hemen projenin hayat geçirilmesi talimatını verdim.İyi ki bu kursu açmışız. Engellilerimizin yüzündeki mutluluk ifadesini görmek bile apayrı bir anlam taşıyor bizler için" diye konuştu.
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin'de, "Böylesi bir projenin beldemizde gerçekleşmesi bizleri son derece memnun etti. Engellilerimize her konuda destekliyor ve onlarla birlikte aynı heyecanı yaşamaktan da son derece mutluyuz" şeklinde konuştu.

14.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Engellilere Ücretsiz Yüzme Kursu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi