Şifrem?
75 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ın Muhteşem Sualtı Dünyası
Kuzey Ege’de 24 adacıktan oluşan Ayvalık balıkadamlar tarafından en çok tercih edilen dalış bölgeleri arasında ilk sırayı alıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Bölgenin mercan reefleri açısından çok renkli zengin dip yapısı ve berrak denizi ile sualtı fotoğrafçıları için müthiş görsellikler sunduğu kaydediliyor. Özellikle bölge denizinin akıntı durumu, plankton zenginliği, su sıcaklığının gereken ölçüde ve diğer olumlu şartların oluşması sebebiyle burada var olan ve başka bir yerde bulunmayan kırmızı mercan olarak adlandırılan gorgonia (corallium rubrum) ormanlarına sahip oluşu ve bu türün bir benzeri İtalya Portofino kenti açıklarında yer alması su altı sporlarına ilgi duyanları adeta Ayvalık’a çektiği gözleniyor.

KIZIL MERCANLAR DALIŞ SPORLARINDA ÖNCÜ
Dünyada eşi benzeri bulunmayan Kızıl Mercanlar denizlerde kayalık yerlerde yaşayan kalker iskeletli hayvanlar olduğu belirtiliyor. İskeletinin üzeri yumuşak bir doku ile kaplı olan bu hayvanların göz alıcı kırmızı rengi veren de iskeletinin olduğu ifade ediliyor.

Daha çok okyanuslarda görülen Mercan Adalarının oluşumunda, ölen mercanlardan geriye kalan iskeletlerinin yüzeyindeki kalker tabakasının büyümesiyle mucizevi bir şekilde gerçekleştiği belirtiliyor. Ayvalık bölgesinde mercan reefleriyle beraber yaklaşık 60 adet dalış noktası bulunduğunu anlatan Körfez Diving Center’in sahibi Kemal Çalışkan, “Bu dalış noktalarımızda her seviyedeki dalıcıyı mutlu edecek her türlü canlı (orfoz, böcek, ıstakoz, mığrı, müren, çeşitli türde balıklar) ve doğa güzellikleri (tüplü kurt tarlaları, sarı mercanlar, kırmızı mercanlar, süngerler, Bizans anforaları, vs) bulunmaktadır. Bölgemiz 24 adet adadan oluştuğu için rüzgâr nereden eserse essin dalıcıların rahatça dalış yapacakları sakin dalış noktaları bulunmaktadır, bu özelliğiyle Ayvalık diğer dalış bölgelerinin önüne geçmektedir. Hava koşullarının kötü olduğu zamanlarda bile mutlaka dalışa uygun bir bölge bulunması özelliği Ayvalık’ı özellikle dalış sporları meraklıları tarafından ayrıcalıklı kılmaktadır” diye konuştu.

Ayvalık’ın derin, akıntı ve gece ve reef dalışları için mükemmel bir dalış bölgesi özelliği taşımakta ve her seviyedeki dalıcılar için değişen derinlikte dalış noktalarına sahip olduğunu belirten Çalışkan, “Ayvalık’ta ki bazı dalış noktalarımız, Deli Mehmet reef I, Deli Mehmet reef II, Kerbela, Kule reef, Ali reis sığlığı, Barbonaksa sığlığı, Vapur sığlığı I ve II, Tokmaklar reef, 19 kulaç gibi alanlardır. Biz firma olarak, 12 ay boyunca kötü hava şartlarında dalgıçları koruyacak ve rahat dalış imkanı sağlayacak, Türkiye’nin tek olma niteliği ile özel dalış teknesine sahip Ayvalık’ta faaliyet gösteriyoruz. Dalış turizmi için AQyvalık’ı tercih edecek olan dalıcılara ekipman, tüp dolumu, dalış turları, temel ve ileri dalış kursları konusunda her zaman yardımcı olmaya hazırız. Çünkü Ayvalık’ın zengin ve eşsiz su altı güzelliklerini herkesin mutlaka görmesini istiyoruz” dedi.

OTANTİK İLÇE SU ALTI MERAKLILARINI BEKLİYOR
Öte yandan Ayvalık’lı dalış meraklıları da, “Dalış sonrası akşam yemekleri için sahilde ve otantik dokusuyla Cunda Adasında gidebilinecek pek çok balık restoranı ile hava karardıktan sonra oluşan müthiş ambiyansının yanı sıra eğlence yerlerinin renkli ışıltılarıyla süslü ilçe meraklılarını beklemektedir” diyorlar.

15.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ın Muhteşem Sualtı Dünyası

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi