Şifrem?
104 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Baz İstasyonuna Sert Tepki
Ayvalık'ta Hamdibey mahallesi sakinleri bir gecede kurulan baz istasyonuna sert tepki verdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çoğunluğu roman vatandaş olan Hamdibey Mahallesi sakinleri, bir yıl kadar önce birincisi kurulan baz istasyonuna da tepki gösterdiklerini, ancak seslerini yetkililere duyuramadıklarından yakınırken, aynı noktaya bir gecede ikincisi dikilen baz istasyonunu firma yetkilileri kaldırmazlarsa, mahalleli olarak baz istasyonlarını kendi bildikleri yöntemlerle kendilerinin kaldıracaklarını belirerek, yetkilileri uyarıyorlar. Önceki gün Ayvalık'ın Hamdibey Mahallesi sakinlerinin baz istasyonlarına tepkisi ilçe gündemine damgasını vurdu. Saat 18.30'da bir araya gelen çoluk, çocuk, kadın, kız ve mahallenin gençleri evlerinin üst tarafında iki GSM Operatörü şirketinin yaptırdığı baz istasyonlarına sert tepki gösterdi

“KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ”
“Böyle hizmet istemiyoruz” ve “Kanser olmak istemiyoruz” sloganları ile baz istasyonlarının bulunduğu tepeye çıkan Hamdibey Mahallesi sakinleri, "Çocuklarımızın geleceği için baz istasyonunu istemiyoruz. Neden bu baz istasyonunu ilçe zenginlerinin bulunduğu mahallelere kurmuyorlar. Kenar mahalle insanı olduğumuz için bizim canımızın ve hayatımızın hiç mi önemi yok" diyerek tepki gösterdiler.

Bir yıl önce TV yansıtıcısı denilerek baz istasyonunu mahallelerinin tepesine kurduklarını belirten roman vatandaşlar, "Mahallemize kurulanın TV vericisi değil, baz istasyonu olduğunu çok çok sonradan anladık. Daha birincisini mahallemizden kaldırabilmek için mücadele verirken, bir gecede dikilen ikinci baz istasyonunu sabahın ilk ışıklarında karşımızda görünce şok yaşadık. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Zaten yoksullukların pençesinde kalmış aileleriz. Günlük kazançlarımızla ancak günü kurtarabiliyoruz. Çocuklarımızın yetiştiklerinde kanser hastalıklarından genç yaşta hayatlarını yitirmelerini istemiyoruz" diyorlar.

Ayvalık Roman Kültürünü Koruma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde bir araya gelen, mahalle sakinleri, mahallelerinin hemen üzerinde bulunan tepede konuşlandırılan baz istasyon direklerinin mahallenin sağlığını tehdit ettiğini kaydediyorlar. Dernek Başkanı Mustafa Çelik, "Dernek olarak üç ay öncede ilçedeki resmi makamlara baz istasyonunun mahallemizden kaldırılması için müracaatlarımız vardı. Bundan beş gün önce yine imza toplayarak ikincisi kurulan baz istasyon direklerinin kaldırılmasını talep ettik.

Baz istasyonu direği kurulumu sırasında mahalle sakinlerinde herhangi bir görüş alınmadı. Dilekçelerimizle itiraz ettiğimiz halde hiç kimseye sesimizi duyuramadık. Kimse bize cevap bile vermezken, bu konudaki başvurularımızı önemsenmedi bile. Bizde, bu durumda basın toplantısını yaparak sesimizi duyurabilmek için mücadelemizi veriyoruz" diye konuştu.

Çelik, "Mahallemizde ikincisi kurulan baz istasyonunun, yetkililerce kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü bizler insanız. Her gün TV ve gazetelerde baz istasyonlarının insan sağlığı için son derece zararlı olduğunu belirten yetkililer, neden o halde baz istasyonlarının kurulmasına izin veriyorlar? Buy mahallede oturan vatandaşlar insan değil mi? Mahallemizde hamile kadınlarımızın ve kardeşlerimizin bu baz istasyonu nedeniyle çocuklarının sakat doğabilmesi tehdidiyle karşı karşıyayız. Sadece bu baz istasyonu nedeniyle mahalle sakinlerinin içlerine yerleşen kanser korkusu nedeniyle en ufak rahatsızlıkta, vatandaşlarımız çocuklarını ‘Yavrum acaba kanser mi oldu?’ şüphesiyle yaşayıp, en ufak bir rahatsızlıkta, çocuklarını hastanelere koşa koşa getirmek durumunda kalıyorlar. İşte bu yüzden baz istasyonlarının ilçe dışına ve yerleşim alanı bulunmayan noktalara kurulmasını ve insanlara zarar vermemesi için gerekli çalışmaları yetkililerin bir an önce yapmasını istiyoruz" dedi.

Eğer baz istasyonları kaldırılmazsa mahalleli olarak her Cuma günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanında yapacağımız eylemlerimizi sesimizi yetkililere duyurana kadar sürdüreceğiz" dedi.

“KİMSE YOK MU?” DİYE HAYKIRDILAR
Çelik, "Bizlerde depremler olduğunda, Akut ve depremzedeleri altında kalmış oldukları dev kütlelerin altında ararken haykırdıkları ,"Kimse Yok mu?" sözünü bizde yetkililerimize haykırıyoruz."dedi. Çelik ve kalabalık roman vatandaşlarının aynı anda "Kimse Yok mu?" sözünü haykırmaları ise ilginç görüntüleri beraberinde getirdi.

Ayvalık Hamdibey Mahallesi sakinlerinden bazı kadınlar ve yaşlı insanların görüşleri alınırken, bu vatandaşların "Eğer yasal yollardan bu baz istasyonları kaldırılmazsa, biz bu baz istasyonlarını kendi imkanlarımızla kaldırmasını da biliriz" diye konuşmaları dikkat çekti.

Mahallelerindeki baz istasyonu konusunda kalabalık bir gurup olarak toplanıp, tepki gösteren mahalle sakinleri, GSM Operatörlerinin baz istasyonunu kurarken, inşaattan çıkan molozları da ağaçların etrafına dökerek, böylelikle ormanlık arazideki ağaçlara zarar verdiklerini belirterek, "Sadece çocuklarımızın sağlığını değil, bu ağaçları tahrip ederek ciğerlerimize de zarar veriyorlar" şeklindeki konuşmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

23.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Baz İstasyonuna Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi