Şifrem?
74 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Protesto Ederken Protesto Edildi
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir şube başkanı Haydar Filiz, terör olaylarını protesto ederken kendisi protesto edildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ali Hikmet Paşa Meydanı'ndaki (AHP) basın açıklamasında hükümetle birlikte MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştiren dernek başkanına eyleme destek veren MHP'liler tepki gösterdi. MHP İl Kadın Kolları Başkanı Müjgan Calan Haydar Filiz'i protesto ettiklerini söyleyip beraberindeki 15-20 kişilik grupla basın açıklamasını terk etti.

PROTESTO EDERKEN PROTESTOYA UĞRADI
Yüzlerce vatandaşın katıldığı basın açıklamasında konuşan dernek başkanı Haydar Filiz, ilginç çıkışlarıyla tepki çekti. "Bu meydanda terörü kınamak veya lanetlemek için toplanmadık" diyen Haydar Filiz, devletin en üst düzeyinden gelen terörü kınayan mesajların anlamsız olduğunu belirtti. İdamın kaldırılmasından sorumlu tuttuğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "İdamın kaldırılmasına imza attınız, şimdi kıvırıp duruyorsunuz" diye hitap edince basın açıklamasını dinleyen MHP'liler Filiz'in bu açıklamasına sert tepki göstererek meydanı terk etti.

Filiz'in hükümetle beraber MHP liderini hedef alan sözleri şehit aileleri tarafından da tepki çekti. MHP'ye, "Kıvırmayın" diyen dernek başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da, "dangalakça" açıklama yaptığını söyledi. Filiz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kan kanla temizlenmez" şeklindeki açıklamasına, "Şehitlerimizin katillerini ödüllendirecek miyiz? Saçma sapan, dangalakça sözler. İcraat sıfır" diye tepki gösterdi.

Haydar Filiz, "Herhangi bir devlet başkanı veya cumhurbaşkanının terörü kınadığını, lanetlediğini duydunuz mu? İsrail iki askerim kaçırıldı diye ülkelere girip katliam yapabiliyor. Bizim masum, silahsız vatandaşlarımızı bile devletinin çıkarlarına ters düştüğü için acımadan katletti.

Avrupa birliği ülkelerinin 2007 yılında kendi ülkelerine yapılan terör saldırıları karşısında neler yaptıklarını biliyorsunuz. Buradan soruyorum provokatör olan yumruk atan mı, burnu kırılan mı? Dağdan inen hainler kırmızı halıyla karşılanıyor. Benim verdiğim vergilerle hainler mecliste ve hapiste besleniyor. Ateş düştüğü yeri yakar dememeli. Bu ateş bir gün bana da sıçrar beni de yakar deyip tıpkı kendi evladı, kardeşi şehit düşmüş gibi olaylara tepkimizi göstermeliyiz.

Bu tür terör eylemleri karşısında olması gereken siyaset, iş dünyası, sivil toplum medya ve birey olarak birlik, dayanışma içinde olmak ve ülkemizin bu tür saldırılardan hiçbir zaman yıkılmayacağını, iç ve dış düşmanlarımıza karşı dimdik ayakta duracağımızı göstermek olmalıdır. Teröre karşı korkmadan, usanmadan tek millet, tek yürek olarak ortaya güçlü bir irade koymamız lazımdır. Şehit ailesi ve gaziler olarak terörle mücadelenin askeri alanda olduğu gibi siyasi alanda da etkinlikle sürdürülmesini istiyoruz. Bizler aynı zamanda birer vatandaş olarak verdiğimiz vergilerle teröristleri canileri, sapıkları hapishanelerde beslemek istemiyor bir an önce gerçek adalet istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar ellerinde bayraklar ve dövizlerle terör örgütü aleyhinde slogan atarak tepkilerini gösterdi. Dernek başkanının MHP'liler tarafından protesto edildiği basın açıklaması olaysız şekilde dağıldı.

24.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Protesto Ederken Protesto Edildi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi