Şifrem?
137 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Tüm İşyerlerinde Mobese Zorunlu Oluyor
Balıkesir il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren tüm kamu ve özel işletmelere mobese ve alarm sistemi zorunluluğu geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de İl Emniyet Komisyonu'nca alınan ve valilik tarafından onaylanan karar doğrultusunda il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren tüm kamu ve özel işletmeler ile kurum ve kuruluşlara kamera sistemi (MOBESE) ve merkezi alarm sistemi kurdurulması zorunlu hale getirildi.

Komisyon tarafından alınan ve ilgili muhataplarına tebliğ edilen yaptırım kararına uymayan işyerleri, "faaliyetten men" cezası ile cezalandırılacak.

SİSTEMLER 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞACAK
2 Nisan 2010 tarihinde toplanan Balıkesir İl Emniyet Komisyonu tarafından alınan ve 1 Haziran 2010 tarihinde Valilik tarafından onaylanan kararların 3. Maddesinde şu görüşe yer verildi.

"İlimizin merkezinde bazı ana caddeler üzerinde ve halkın kalabalık olduğu yerlerde kurulu bulunan güvenlik kameralarının suçluların yakalanmasında ve işlenmesi muhtemel suçların önlenmesinde önemi açıkça ortaya çıktığından yine özellikle suçların önlenmesi bağlamında bu güvenlik kamera sistemlerinin alışveriş merkezleri, işyerleri, apartmanlar, siteler, kamu kurumları, eğitim kurumları gibi yerlerde de kurulması sağlanarak önleyici tedbirlerin alınmasının faydalı olacağı kararı alınmıştır."

Bu karar doğrultusunda il merkezi ve ilçelerde bulunan tüm hastaneler, dershaneler, yurtlar, okullar, alışveriş merkezleri (AVM'ler), akaryakıt istasyonları, bankalar., kuyumcular, döviz büroları, oteller, tatil köyleri, kamp yerleri, çay bahçeleri, umuma açık eğlence ve dinlenme yerleri, semt pazarları, oto galericileri ile büyük yerleşim sitelerine kamera sistemi ve merkezi alarm sistemi kurdurulacak. Bu sistemin 7 gün 24 saat çalışacağı, en az 15 günlük kayıt yaparak saklayabilecekleri, çözünürlüğü yüksek, kurum ve işyerlerinin giriş, çevre müştemilatını görüntüleyebilecek şekilde kurulması gerektiği bildirildi.

3 AY SÜRE VERİLDİ
İl Emniyet Komisyon Toplantısı kararıyla alakalı olarak ilgili tüm kurum ve işyerlerine 3 ay süre verildi. Adı geçen yerlerde bulunan kurum ve kuruluşlar ile işyerlerinin verilen 3 aylık süre içinde gerekli işlemleri tamamlamaları istenildi.

Aksi takdirde İl İdare Kurulu kararlarının uygulanacağı bildirildi. Yani kamera ve merkezi alarm sistemini verilen yasal süre içerisinde tebliğde belirtildiği şekilde yerine getirmeyen kurum, kuruluş ve işyerlerinin faaliyetine izin verilmeyecek. Polis bölgesinde İl Emniyet Müdürlüğü, jandarma bölgesinde ise İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı güvenlik birimleri tarafından ilgili muhataplarına tebliğ edilen İl Emniyet Komisyonu karanının altında, "5442 Sayılı İl İdare Kurulu'nun 11/c maddesi gereğince, işyerindeki eksikliklerin tamamlanmadığı takdirde aynı kanunun 66. maddesi gereğince 5326 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince haklarında işlem yapılması, yapılan işlemlere rağmen karara uymama ısrarı gösteren işyerleri eksikliklerini giderinceye kadar faaliyetten men cezası ile cezalandırılmak suretiyle kararın uygulanması hususu tarafıma tebliğ edilmiştir" yaptırımı yer alıyor. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan tarafından onaylanan karar ilgili herkese tebliğ edildi. Buna göre tebliği alan tüm kurum, kuruluş ve işyerleri Ağustos ayına kadar kamera ve merkezi alarm sistemlerini istenilen nitelikte kurup faaliyete geçirmek zorunda.

29.06.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Tüm İşyerlerinde Mobese Zorunlu Oluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi