Şifrem?
84 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık TBMM Gündeminde
Pek çok haber portalı ve gazetelerde yayınlanan 'Ayvalık Tarihi Molozlar Altında' başlıklı haber üzerine harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Prof. Hüseyin Pazarcı, konuyu TBMM gündemine taşıdı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Pazarcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Lale (Soğan) Adası'ndaki inşaatı süren turizm otelcilik okulunun satılacağı yönündeki iddiaları sordu.

Ayvalık Lale Adası'nda yapımı süren ve önümüzdeki eğitim yılına yetiştirilmesi hedeflenen turizm otelcilik okulunun satılacağı söylentileri Ayvalık ve Balıkesir'i karıştırdı. İddialara yanıt isteyen CHP Milletvekili Pazarcı, konuyu TBMM gündemine taşıdı.
Hükümet yetkilileri, bir süre önce yayınlanan genelge ve kanun hükmünde kararnameler çerçevesinde hareket ederek, Türkiye genelinde emlak açısından arsası değerli olan okulları satarak, elde edilen gelir ile arsası daha ucuz yerlerde okul kurmayı planladıklarını belirtmişlerdi. Bu kapsamda derslik başına düşen öğrenci sayısının da azaltılması amaçlanırken, Lale Adası'ndaki okulun arsasının konumu itibarıyla en prestijli alanda bulunması ve MEB'in okul satışıyla ilgili planlamasıyla örtüşmesi Ayvalık'ta satış söylentilerini güçlendirdiği belirtildi.

Yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanılan ve kaçak olduğu öne sürülerek uzun süre durdurulan Lale Adası Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin inşaatına, önceki yıl yeniden başlanmıştı. Yapım çalışmaları sürerken, denize bakan kısmına ise okul inşaatından çıkan molozların döküldüğü alanda bölgede avlanan amatör balıkçılar kayalar üzerindeki değişik şekillerdeki yontuları fark etmesiyle bölgeye hareket eden İHA muhabiri tarafından yayınlanan haberler sonrasında gözler adaya çevrildi.

M.Ö 330 YILLARINA AİT YONTULAR BURSA ANITLAR KURULUNU DA HAREKETE GEÇİRMİŞTİ
Kayalar üzerine oyulmuş yavrularını emziren kurt (Romus Romulus), insan ve çeşitli obje figürleri, korsan maskı, Helenistik döneme ait olduğu varsayılan kılıç resmi, uçan ejderha, Roma harfleriyle yazılmış bir kitabenin gün yüzüne çıkması heyecan ilçede bazı resmi kurumlar ve vatandaşlar tarafından heyecanla karşılanmış ve konuyla ilgili incelemelerin yapılması için bölgeye Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Bursa Bölge Müdürlüğünden bir heyetin gönderileceği açıklanmıştı.

Basında çıkan, bu haberler üzerine harekete geçen CHP'li Pazarcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırlayıp TBMM Başkanlığına sundu. Pazarcı, adadaki çarpık yapılaşmaya da dikkat çekerek, şu soruları yöneltti:

1- Soğan Adası'nın 1. derece olan tarihi sit statüsünün 3. dereceye dönüştürülmesinin sebebi nedir? 2- Adadaki çarpık ve hızlı yapılaşmanın önüne geçilmesi için bir çalışma gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz? 3- Yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanan ve kaçak olduğu öne sürülerek yapımı uzun süre durdurulan ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirileceği ifade edilen Lale Adası Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'nin yapımı sırasında, denize bakan kısımda kayalar üzerine oyulmuş ve Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen tarihi buluntuların büyük bir kısmının üzerine molozların döküldüğü doğru mudur? 4- Konumu gereği gözde bir alanda yer alan Lale Adası Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin inşaatı tamamlandıktan sonra hemen satılacağı söylentileri dolaşmaktadır. Böyle bir durum söz konusu mudur? 5-İnşaat sırasında büyük bir kısmı molozların altında kalan değerli buluntuların incelenmesi ve korunması için bir çalışma gerçekleştirmeyi düşünüyor musunuz?

10.07.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık TBMM Gündeminde

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi