Belediye zabıta ekipleri, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ile işbirliği halinde 2 adet gıda mühendisi ve bir adet sağlık memuru eşliğinde Bandırma'da ekmek ve unlu mamul üretimi ve satışı yapan 47 adet fırın tek tek denetimden geçiriyor.
Bandırma'da bulunan 47 adet fırının denetim çalışmaları hafta başından beri sürüyor. Belediye yetkilileri, vatandaşların temel gıda maddesi olan ekmeği gönül rahatlığıyla tüketmelerini sağlamak amacıyla fırınlarda insan sağlığına uygun koşullarda üretim yapılıp yapılmadığının kontrol edildiği denetimleri ramazan ayı boyunca da devam edeceğini belirttiler. Fırınların denetiminin ardından gıda üretimi ve satışı yapan pastane, lokanta, restaurant gibi işletmelerin de sıkı kontrollerinin yapılacağını belirten zabıta ekipleri, halkın sağlığını tehdit edecek hiçbir olasılığa mahal vermeyeceklerini belirttiler.
30.07.2010