Şifrem?
378 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Zeytinli Rock Festivali Coşkulu Geçiyor
Türkiye'de, enerjisi kaybedilmeden 7 yıldır devam ettirilen müzik heyecanı 'Zeytinli Rock Fest' 4 Ağustos’ta start aldı ve bu akşam sona erecek.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Rock festivalinde yaşları 18 altındaki gençler içki şişeleriyle alanları ve caddeleri doldurmaya devam ederken, tatilciler ve çevre halkının tepkisini topladı.

Beş gün sürecek olan Zeytinli Rock Fest'te Soulfly’dan MFÖ’ye, Gripin'den Emre Aydın’a, Helldorado’dan Bulutsuzluk Özlemi’ne Türkiye’nin ve dünyanın önemli rock grupları ve sanatçıları gece yarılarına kadar katılımcılara performanslarını sergiledi. Festivalde 5 günlük kombine ve kamp konaklama imkanı bulan katılımcılar, bütün ihtiyaçlarını festival alanı içerisindeki catering stantlarından uygun fiyatlarla temin etiler.

Soulfly - Max Cavalera ve Ekibi Zeytinli Rock Festivali'nde sahne aldı. 2005 yılı albümleri Dark Ages'te yer alan Bleak şarkısının outro'sunu İstanbul'da kaydeden grup yıllar sonra Zeytinli Rock Festivali'nde sevenleriyle bir araya geldi. Therapy? - İrlanda’nın en büyük gruplarından biri 20. yılını Zeytinli’de kutladı.

Kuzey İrlanda’lı asi grup Therapy? 5 yıl aradan sonra Türkiye’de. Özellikle Nowhere, Screamager, Opal Mantra, Diane, Stories, Turn, Teethgrinder, Church Of Noise gibi şarkılarla 1990’lı yıllara damgasını vuran Therapy?, 2010 yılını kuruluşunun 20. yıldönümü kutlamalarına ayırdı ve bu kapsamda Zeytinli Rock Festivali’nde sahne aldı.
Mazhar Fuat Özkan ve Eskimeyen şarkılar Ege sahilinde sevenleriyle buluştu.

Mazhar Alanson, Aziz Fuat Güner ve Özkan Uğur’dan kurulu MFÖ, Ele Güne Karşı, Mazeretim Var, Bodrum Bodrum, Sufi, Vak The Rock, Deli Deli gibi şarkılarıyla Zeytinli Rock Festivali katılımcılarını mest etti.
6. Cadde grubuyla bütün Türkiye’nin tanıdığı Emre Aydın, Afili Yalnızlık albümü ile 2006 ve 2007 yılına damgasını vururken, festival alanındaki hayranlarını da coşturdu. 2008 yılında MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde 1. olan Emre Aydın yeni albümü Kağıt Evler ile büyük beğeni topladı.

Norveç’ten çıkan Helldorado, özellikle Drinking Song isimli şarkısı sayesinde ülkemizde tanındı. Bugüne dek Lost Highway, Director’s Cut ve The Ballad Of Nora Lee albümlerini yayınlayan grup, Sinful Soul adlı yeni albümlerini Zeytinli Rock Festivali katılımcılarına canlı canlı tanıttı.
Gripin ise, Türk Rock müziğinin en başarılı sahne gruplarından biri Zeytinli’de sevenleriyle bir araya geldi.

ALKOLLÜ GENÇLER TEPKİ TOPLUYOR
Öte yandan, Zeytinli Rock Festivali coşkusuna, alkollü gençler gölge düşürdü. Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Beldesi'nde düzenlenen Rock Festivali, aşırı alkol alan gençlerin taşkınlıkları nedeniyle istenmeyen görüntülere sahne oluyor. Ünlü rock gruplarının sahne aldığı festival alanına tırlar dolusu alkol sevkiyatı yapılırken, yaşları 14 ile 17 arasında değişen alkollü gençlerin, festival alanının dışına çıkması belde halkı ve turistlerin tepkisini çekiyor.

Zeytinli beldesinin ev sahipliği yaptığı '2010 Zeytinli Rock Fest' festivali devam ediyor. Sevdikleri ünlü rosk gruplarını dinlemek için festivale katılan gençler, konser alanındaki taşkınlıklara tepki gösteriyor. Bazı gençler, festival alanında yaşanan sıkıntıları da dile getirdiler. Festivale reşit olmayan gençlerin alındığını bu yüzden istenmeyen bazı olayların yaşandığını belirten gençler, “Rock farklı bir müzik burada eğlenmeye geliyoruz. Rezillik yapmaya değil. Ama kendini bilmez bazı gençler buranın tadını kaçırıyor. Özellikle yaşı küçük gençlerin yaptıkları boylarını geçiyor. Organizatörler bunları neden görmüyor?" şeklinde konuştu.

Zeytinli'de seyyar tezgah kuran bazı esnaf ise, "Esnaf olarak felaketlerin içkiden olduğunu biliyoruz. Mübarek üç aylardayız. Yakın bir zamanda da 11 ayın sultanı ramazan ayını idrak edeceğiz. Kimsenin Ramazan’dan haberdar olmadığını biliyoruz. Rock konserine köfte ekmek satmaya nasibimizi almaya geldik. Ama buradaki rezillikleri gördük. Allah herkesin yardımcısı olsun. Buradaki gençleri görünce daha çok hallerine üzüldük. Allah yardımcıları olsun" dedi.

Rock müziği sevenlerin merakla beklediği '2010 Zeytinli Rock Fest', çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 5 bine yakın Rock tutkunları Zeytinli'de düzenlenen Altınkum plajındaki festival alanına çadır kuran ve sabah saatlerinde almaya başladıkları alkolün etkisiyle kendilerinden geçen gençler, gecenin ilerleyen saatlerinde festival alanının dışına çıktı.

Ellerindeki içki şişeleriyle Dalyan yolunu adeta kaplayan gençler, çevre kirliliğine sebep oldu. İçki şişeleri ve atıklarını yollara atan ve zaman zaman kavga eden gençler, çevre sakinleri ve bölgeye tatil amacıyla gelenler tarafından tepkiyle karşılandı. Durumu "rezalet" olarak değerlendiren vatandaşlar, "Geçen yıl da aynı rezalet oldu ve alkollü gençler tarafından çevreyle birlikte insanlar da zarar gördü. İşte görüyorsunuz ki, bu yıl da aynı rezalet sürdürülüyor. Böylesine büyük bir organizasyonda yeterli tedbir alınmıyor. Biz bu biçimde bir festival görmek istemiyoruz. Kendini bilmez gençler tarafından zarar görmek istemiyoruz" dedi.

Festival programını görüntülemek isteyen çok sayıda basın mensubu ise, sahne yakınlarına alınmadığı için festival haberi ile ilgilenmedi ve durumu protesto etti. Bu yıl 7.’si düzenlenen ‘Zeytinli Rock Fest’ bu akşam sona erecek.

07.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Zeytinli Rock Festivali Coşkulu Geçiyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi