Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'ten Körfez Havaalanı'na İsim İsteği
Edremit Körfezi’nde 19 Haziran'da hizmete giren Balıkesir Körfez Havaalanı’nın, isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilmesi isteniyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremitlilerin havaalanının isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilmesi yönündeki yazıya olumsuz cevap gelince ilçe halkı, tüm siyasileri ve sivil toplum kuruluşlarını Edremit’in değerlerine sahip çıkmak için göreve davet etti. Büyük çoğunluğu Edremit ilçesi mücavir alanında ve mülki idari yapılanmada Edremit İlçesine bağlı olan havaalanının isminin Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak değiştirilemeyeceği ile Devlet Hava Meydanları’ndan gelen yazı halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Edremitliler ve Edremit’e gönül verenler tüm siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını Edremit’in değeri olan bu havaalanına sahip çıkmaya çağırdılar. Bölgede sadece bu havaalanında böyle bir uygulama olduğunun altını çizen Edremitliler, Edremit Körfezi’nde bulunan marina ve yat limanlarının ilçe isimleri ile anılırken neden havaalanın Edremit ismiyle anılmadığını merak ettiklerini ifade ettiler.

Konuyla ilgili olara bir süre önce Edremit halkının bu haklı isteğini Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’ne resim yazı ile bildiren Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, halkın isteği doğrultusunda ismin düzeltilmesini istedi. Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç imzası ile gönderilen yazıda, “19.06.2010 tarih saat: 13.00’de açılış töreni yapılan ve 09.07.2010 tarihinde ilk uçak seferi ile uçuş trafiğine açılan kuruluşunuzca işletilmekte olan uluslar arası Balıkesir Körfez Havaalanı İlçemiz Edremit sınırları içerisinde bulunmaktadır. 1999 – 2000 yıllarında Balıkesir ve Edremit Körfez Havaalanı ismi ile anılan ancak açılış töreninde de görüldüğü gibi Havaalanının ismi Balıkesir Körfez Havaalanı olarak değiştirilmiştir. Ülkemizde İskenderun’dan Artvin’e kadar her yer körfezdir. Sadece Balıkesir’de, Bandırma Körfezi, Erdek Körfezi ve Edremit Körfezi olmak üzere 3 adet körfez bulunmaktadır. Ayrıca bu 3 körfez dışında da İzmit İlinde ‘Körfez’ isimli bir ilçede mevcuttur. Karışıklığa ve kargaşaya sebebiyet vermemek adına 1999-2000 yıllarında da Balıkesir Edremit Körfez Havaalanı olarak geçen mevcut havaalanımızın isminin ‘Balıkesir-Edremit Körfez Havaalanı’ olarak düzeltilmesi hususu saygılarımla taktirlerinize arz olunur” denildi.

İSTEK YAZISINA GELEN CEVAP GELDİ
Başkan Kılıç’ın yazısına cevap olarak gönderilen yazı ise, Edremit’te tepki ile karşılandı. Devlet Hava Meydanları İşletme Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Vekili Funda Ocak ve Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ateş imzası ile gelen yazıda ise gerekçe olarak, “Balıkesir Körfez Havaalanının adının ‘Balıkesir-Edremit Körfez Havaalanı’ olarak değiştirilmesi konulu yazınız incelenmiştir. Söz konusu havaalanının adı, üyesi bulunduğumuz tüm uluslar arası kuruluşlardan, dokumanlar da, uluslar arası havacılık bilgi yayınlarında, şehirlerarası ve şehir içi yönlendirme levhalarında, tüm reklam ve diğer görsellerde, körfez belediyeler birliğinin de talebi doğrultusunda ‘Balıkesir Körfez Havaalanı’ olarak kullanılmaktadır. Uluslararası uçuşlara da açık olan havaalanı isminde değişiklik yapılmasının uluslar arası arenada olumsuz yansımalara neden olacağı düşünülmekle birlikte, havaalanı isminin değiştirilmesi yerine, uluslar arası uçuşların arttırılması yönünde ki faaliyetlere ağırlık verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir” denildi.

Şimdi Edremitliler, referandum öncesinde Edremit ilçesinin var olan değerlerine tüm siyasilerin iktidarı ve muhalefeti ile sahip çıkmasını bekliyor. Edremitliler, siyasilere seslenerek, “Havaalanımıza sahip çıkın, bizlerde sizlere sahip çıkalım. Edremit’in değerlerine sahip çıkamayan kişilerin siyasi olarak bizleri temsil edemeyeceğini düşünüyoruz. Şimdi iktidarı ve muhalefeti ile birlik olma zamanı. Edremit, Balıkesir-Edremit Körfezi Havaalanı’na şimdi sahip çıkmalı. Şimdi Edremit’e sahip çıkma zamanı ”dediler.

12.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'ten Körfez Havaalanı'na İsim İsteği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi