Şifrem?
154 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir 7 Gün 24 Saat İzleniyor
Dijital kameralardan kurulu MOBESE sistemine geçilen Balıkesir'de şehir merkezi 7 gün 24 saat izleniyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AÇILIŞINI BAŞBAKAN YAPTI
Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Paşaalanı Mahallesi'ndeki yeni emniyet ek hizmet binasının resmi açılışı sırasında 15 Temmuz'da geçici kabulü yapılarak aktif hale getirilen MOBESE (Balıkesir Kent Güvenlik ve (Yönetim Sistemi) merkezinin açılışının da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından yapılarak hizmete verildiğini söyledi.

Balıkesir Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi'nden (KGYS) sorumlu Muhabere Elektronik Şube Müdürü Hayrani Demirci, Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ın talimatıyla MOBESE merkezini tanıttı. Son olarak 9 Ekim 2009 tarihinde ihaleye çıkılan yeni teknoloji içeren MOBESE sistemi yaklaşık 1 milyon TL karşılığında ihale edilirken sistem 15 Temmuz 2010 tarihinden itibaren geçici kabulü yapılın aktif hale getirildi. Emniyet Müdürlüğü binasının en üst katında kurulan Kent Güvenlik ve Yönetim Sistem (KGYS) merkezinde 7/24 esasına göre 30'a yakın personel görev yapıyor.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK
Muhabere Elektronik Şube Müdürü Hayrani Demirci, MOBESE merkezine giriş ve çıkışlar için üst düzey güvenlik önlemi uygulandığını söyledi. Özel parmak izi tanıma sistemiyle açılan merkezin kapısından içeriye sadece görevli personel ile emniyet müdürü ve merkezin sorumlu müdürü giriş yapabiliyor.

Çıkabilecek toplumsal olayların değerlendirilmesi için oluşturulan Kriz Merkezi'nin de bulunduğu MOBESE yönetim merkezinde 155 Polis İmdat (Haber Merkezi) görevlileri de gelen ihbar telefonlarını MOBESE üzerinden ekiplere anında ulaştırılmasını sağlıyor. Elektronik Muhabere Şube Müdürü Hayrani Demirci, "MOBESE'nin en önemli amacı asayiş ve trafik boyutlu suçların delillendirilebilmesi.

2005'ten bu yana kent yönetim sistemi kullanıcısıydık, 2007'den itibaren sistemimiz gelişen teknoloji ile beraber yenilendi. Anolog kameralar ip tabanlı kameralara dönüştürüldü. 360 derece hareket kabiliyetli 30 kameramız var. Saniyede 25 kare fotoğraf çekebiliyor. 35 optik ve 35 dijital 70X zum. Görüntüler Türk Telekom fiber hatlarından geliyor. DLP ekranda 140 santime 5 metre. LCD ekranlarda HD çözünürlük 3 bin 600 bizim ekranın çözünürlüğü 7 bin 200 dpm. Merkezimizde taban yükseltilerek kablolar alttan geçirildi.

Tavan alçaltılarak sesin süzülmesi sağlandı. Renk olarak emniyet psikologunun tavsiyesi üzerine kum beji rengi tercih edildi, insanı dinlendiriyor, ortam içinde çalışma imkanı sağlıyor. Kapımız parmak izi okuma sistemli, sadece burada çalışan personel ve il emniyet müdürümüz girebilir. Kriz yönetimi için kriz merkezi oluşturduk, görüntü üzerinden izlenip yorum yapılabiliyor. Burada aynı zamanda 155 masası var. İhbar alındığında bilgisayara giriliyor" dedi.

HENÜZ KAYIT YOK
Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde şehir merkezinin 30 kamera ile her an izlendiği sistemde şu an için bilgisayarlar devre dışı kaldığı için sistem henüz kayıt yapamıyor. Ancak, aktif olarak tüm kameralardan görüntüler izlenebiliyor. KGYS merkezinde diğer polis bölgesi olan MOSEBE sisteminin kurulu olduğu ilçelerdeki emniyet görüntüleri de her an izlenebiliyor.

İlçelerdeki kameralı güvenlik sistemlerinden elde edilen görüntüler özel bir ağ üzerinden Balıkesir KGYS merkezine aktarılıyor. MOBESE sistemi ile asayiş ve trafik suçlarıyla alakalı tüm olaylar takip edilebilirken araç ve plaka tanıma- sorgulama işlemleri de anında yapılabiliyor. Yetkililer henüz kaydedilmeyen görüntülerin bilgisayarların devreye alınmasıyla birlikte bire bir kayıt altına alınacağını bildirdi.

16.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir 7 Gün 24 Saat İzleniyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi