Şifrem?
70 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Hayır' İçin Yollara Düştüler
Ayvalık'ta 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun sonuçlarının ülkeye neler getireceğine ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvalık İlçe Başkanlığı, hafta sonunu Ayvalık’a bağlı köylere yaptığı ziyaretlerle geçirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık’a bağlı Çamoba, Tıfıllar, Beşiktepe, Bulutçeşme ve Kırcalar köylerinde toplanan köylülerle sohbet toplantısı şeklinde geçen ziyaretlere katılımların yoğun olduğu gözlendi. Yapılan köy ziyaretlerine, Ayvalık CHP İlçe Başkanlığı yöneticilerinin yanı sıra, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, CHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol öncülüğünde gittikleri köylerde ilgiyle karşılanan CHP’li heyet, 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandumda, vatandaşların ‘hayır’ oyunu kullanmalarını istedi. Köy ziyaretlerinde köy meydanlarında bulunan kahvehanelerde köylülere hitap eden CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol AK Parti iktidarını eleştirdi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, demokratik açılımlar kapsamında, Habur sınır kapısından Türkiye’ye ‘Barış Elçisi’ sıfatıyla giriş yapan PKK’lı militanlara yönelik sarf ettiği, ‘Habur’da çok güzel görüntüler var’ sözlerine değinen Erol, “Allah’ını seven söylesin. Habur’da çok mu güzel görüntüler vardı? PKK bayraklarıyla, orada kurulan mahkemelerle ortaya çıkan görüntüler mi güzeldi? Bu mudur milliyetçilik? Ama ne yazık ki bu kafa ve zihniyet Türkiye’yi yönetiyor.

10 yıl öncesine kadar Kürt-Türk kardeşliği konusunda herhangi bir sorun yokken, bu iktidar sayesinde şu an bölünmeye gidiyoruz. Bizleri bu bölünmeye götüren zihniyet 9 yıldır ülkemizin başında. Sorarım sizlere, geçim kaynağınızı nedir? Gelir seviyelerinizde herhangi bir artış oldu mu? Birey olarak zenginleştik mi? Ne olduk? Eğer gerçekten zenginleştiysek, eğer artı bir değere kavuştuysak o zaman hep beraber sandık başına gidelim ve hep birlikte ‘evet’ mührünü basalım. Ama kötüye de gidiş varsa, elimiz vicdanımıza koyalım. Çünkü bu memleketin geleceği önemli” diye konuştu.

İLÇE BAŞKANI ÇAKIRCA’YI DÜELLOYA DAVET ETTİ
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, “Genel Başkanımız her fırsatta dile getiriyor. ‘Başbakanla televizyon ekranına canlı yayına çıkarak tartışalım’ diyerek Başbakanı davet ediyor. Ama başbakan bunu kabul etmiyor ve televizyona çıkmıyor. Peki neden çıkmıyor? Bakın bende şunu söylüyorum. Benim genel başkanım bu anayasa değişikliği ile ilgili olarak televizyonların canlı yayınlarına katılarak meseleyi tartışmaya hazır. Bende her ortamda oturup, Ak Parti İlçe Başkanıyla bu referandum değişikliğini tartışmaya hazırım. Buyursun gelsin, bizim itiraz ettiğimiz iki madde ile ilgili savunularını ortaya koysun. Bende savunayım. Sizde oturun karşımıza dinleyin bizi. Yüreği varsa gelsin. Ne Tayip Erdoğan’da o yürek var Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmaya, ne de buradaki yerel yöneticiler ve il başkanlarında” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE İDAM CEZASI YOK, NEDEN KEFEN GİYİYORSUN?”
Erdoğan’ın anayasa değişikliği ile kendi paçasını kurtarma peşinde olduğunu savunan Erol, “Şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyetinde Yüce Divan’da iki başbakan yargılandı. Biri rahmetli Adnan Menderes, diğeri ise Mesut Yılmaz’dı. Peki Mesut Yılmaz’ı yüce divana gönderen kimdi? Elbette ki Ak Parti’nin yapı taşını oluşturanlardı. Aslında yaptıkları doğruydu. Çünkü bir başbakanın varsa suçu elbette yargılansın. Ama şimdi biz ‘Yüce Divan’ dediğimizde, Başbakan çıkıp, ‘Ben kefenimi giydim’ diyor. Yahu neden kefen giyiyorsun? Sen suçsuzsan zaten bu kefeni giymene gerek yok ki. Zaten Türkiye’de artık idam cezası yok. Niye göz göre göre yalan söylüyorsun?” dedi.

Köy ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda sık sık siyasi fıkralar anlatan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Ayvalık’a bağlı bazı köylerde suların, Tedaş’a olan borç nedeniyle elektriklerin kesilmesi ve dolayısıyla bu köylere su pompalayan sistemlerin çalışmaması nedeniyle kesik olduğunu hatırlattı.

Suları kesik olan köylülerin bir AK Partili Balıkesir Milletvekili’ne içinde bulundukları olumsuzlukları anlattıklarında, milletvekilinin bir köy muhtarının cebindeki sigarayı gömlek cebinden alıp, “Sen bu sigarayı içeceğine, önce git Tedaş’a olan borcunu öde, sonra bu sigarayı iç” dediğini kaydeden Erol, “Sanki köyün elektrik borcu muhtarın kendi kişisel borcuymuş gibi, bu hareketi yapan milletvekili köylüyü alt tabaka da görerek, köylüyü kaliteli sigara içmeye layık görmüyor” dedi.

Ayvalık CHP’nin 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili referandum’da vatandaşların ‘hayır’ oyunu kullanmalarına yönelik propaganda çalışmalarında, ziyaret edilen köylerde konuşan Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediye Başkanları ve bazı İl Genel Meclis üyeleri de yaptıkları konuşmalarda, 12 Eylül’de yapılacak oylamasında çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, yeni Anayasa’nın kabulü halinde esnafın, memurun, işçinin, emeklinin tümüyle kaybedeceğini ve kazananın yine iktidar olacağının altını çizerek, “Türkiye’yi AK Parti hükümdarlığına teslim etmeyin” çağrısında bulunurken, 12 Eylül’de vatandaşların mutlaka ‘hayır’ oyunu kullanmalarını istedikleri gözlendi.

30.08.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Hayır' İçin Yollara Düştüler

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi