Şifrem?
215 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bakan Taner Yıldız'ın Zor Anları
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti'nin açılışını 9 aylık bir bebek ile yapmak isteyince zor anlar yaşadı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 Yıldız, kendisine armağan edilen Çanakkale Savaşı'nda kullanılan gerçek süngüyü görence de duygusal anlar yaşadı.

Öğle saatlerinde havayolu ile Çanakkale'ye gelen Bakan Taner Yıldız, ilk olarak cuma namazını kılacağı Yalı Camii'ne geldi. Cami önünde vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet eden Bakan Yıldız'ı tanımayanlar, kendisinin hangi ilden olduğunu sordu. Yıldız, kendisini tanımayan vatandaşlara bakan olduğunu söylemeden sadece Kayseri Milletvekili olduğunu ifade ederek, "Her ilin ayrı güzellikleri var. Sizler de Çanakkale'nin kıymetini bilin" dedi.

Cuma namazını Yalı Camii'nde kılan Yıldız, daha sonra Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti binasının açılışını yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılışta bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, basının önemine değinerek, "Basın Türkiye'nin daha özgür, daha şeffaf bir ortamda yönetim yapabilmesinin en önemli kalemlerinden birisidir. İster kamu, isterse özel sektör olsun şeffaflığın gücünü kullanabilmesi lazım. Şeffaflığın büyük gerekçesi de aslında basındır.

Zaman zaman bizim siyasilerin hoşlanmadığı şeyler olur. Buradan açıklıkla ifade etmeliyim ki, kamu ne kadar şeffaf davranırsa, ister kendi hataları ile alakalı, isterse kendi yaptıklarının kamuoyu ile bilinmesi hakkında olsun o kadar güçlü olacaktır. Üstünü örterek gitmek eskidenmiş. Bundan 20-30 yıl öncesine ilişkin zamanda "Ben yapayım ama, kimsenin harbi olmasın" şeklindeydi. Şimdi ise biz maden şeffaflığın gücünü kullanmalıyız, doğru işler yapmalıyız. Doğru işler yaptığımızda güçleneceğimizi, yanlış işler yaptığımızda da zayıflayacağımızı bilmemiz lazım. Bunun istisnası olan hiçbir kurum yoktur. İsten kamu, ister özel sektör, isterse enerji sektöründe, isterse tarımda olsun. Mutlaka doğru şeyler yapmamız lazım" dedi.

Vali Abdülkadir Atalık da yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olduğunu belirterek, "İlimiz tarihi ve turistik açıdan olduğu kadar gazeteleri ile de zengin bir il. Çanakkale çapında 42 tane günlük ve haftalık gazete var. Bunun 19 tanesi il merkezinde, 23 tanesi de ilçelerde yayınlanıyor. Bu övünülecek bir şey mi yoksa düşünülmesi gereken bir konu mu? Bu ayrı bir konu. Şu bir gerçek ki o kadar fazla gazeteci bizi her gün izliyor. Bunun da
farkındayız. Gece gündüz demeden büyük fedakarlıklar altında çalışıyorlar. Böyle bir tesise kavuştukları için de memnuniyetimizi dile getiriyorum" diye konuştu.

Vali Atalık, basın mensuplarının haberlere ulaşmaları konusunda yeni bir aracın alınması için çalışma yaptıklarını da belirterek, bu konuyu kısa sürede neticelendirecekleri sözünü verdi.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Altunay ise, gecesini gündüzüne katarak çalışan gazetecilerin bir cemiyet çatısı altında toplanmalarının önemine değinerek, tesisin kurulmasında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlar ile basın mensuplarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından cemiyet binasının açılışında emeği geçen kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Mesleklerinde 5, 15, 20, 25 ve 30 yılı dolduran basın mensuplarına plaketlerinin takdiminin ardından ise binanın açılışı yapıldı.

BAKAN YILDIZ'A ÇANAKKALE SAVAŞINDA KULLANILAN ORİJİNAL SÜNGÜ ARMAĞAN EDİLDİ
Bu arada Bakan Yıldız, Cemiyet Başkanı Muzaffer Altunay'un kendisine armağan ettiği Çanakkale Savaşı'nda bir Türk askerinin kullandığı orijinal süngüyü görünce oldukça şaşırdı. Süngünün orijinal olup olmadığını soran Yıldız, gerçek olduğunu öğrenince, "Bu zamana kadar bana çeşitli hediyeler ve ödüller verildi. Ancak burada aldığım hediyeyi unutmam mümkün değil. Bu hediye benim için çok önemli. Teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Yıldız, beraberindekilerle birlikte Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti'nin açılışını yapmak üzere kurdele kesmek için binanın önüne geldiğinde ise ilginç bir olay yaşandı. Bir basın mensubunun 9 aylık Elvin Keskin isimli bebeğini kucağına alan Yıldız, bebeğin ağlaması ile kurdeleyi kesemeyerek annesine geri verdi. Ardından binanın açılışı yapıldı ve Bakan Yıldız anı defterini imzaladıktan sonra cemiyet binasından ayrıldı.

Törene Bakan Taner Yıldız'ın yanı sıra Vali Abdülkadir Atalık, Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

04.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bakan Taner Yıldız'ın Zor Anları

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi