Şifrem?
128 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Deniz Baykal Susurluk'ta Halka Seslendi
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Pazar günü yapılacak olan referandumda Anayasa değişiklik paketine hayır oyu kullanılması gerektiğini söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Hükümeti ve Başbakan Erdoğan'ı sert şekilde eleştiren Deniz Baykal, "Onun derdi darbe Anayasasından hesap sormak değil. Kendi hesabını veremeyen sen 12 Eylül'den neyin hesabını soracaksın? Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan hesap sorulsun mu sorulmasın mı bunu oylayacaksınız. O hesabın seçime kadar derhal
sorulması gerekiyor, Pazar günü soracağız. 12 Eylül'ün rövanşını 12 Eylül'de alacağız" dedi.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL ANONSU
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beraberinde eski Meclis İdare Amiri Yılmaz Ateş, İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz ve Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan olduğu halde Susurluk'da Kurtuluş Şenlikleri'ne katıldı. CHP'li Susurluk Belediye Başkanı Tahsin Bozoğlu'nun davet ettiği Baykal, Susurluk Atatürk Parkı'nda düzenlenen panelde halka seslendi. Belediye Başkanı tarafından, "Sayın Genel Başkanım" diye anons edilen Deniz Baykal, programın sonunda da sunucu tarafından sürekli olarak, "Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal" diye anons edildi. Konuşmasını Pazar günü yapılacak referandum oylamasının üzerine yapan Deniz Baykal, vatandaşlardan hayır oyu kullanmalarını istedi. Deniz Baykal, "Oylama, vereceğiniz oy alacağınız karar bilmelisiniz ki sadece Anayasa'nın bazı maddelerini değiştirecek ya da değiştirilecek teklifinin reddedilmesi demek değildir. Böyle bir Anayasa değişikliği karşısında bunu uygun görmüyorum denmesi halinde Türkiye'nin siyasi haritası değişecek, geleceği değişecek, siyasi düzeni kökten, temelli, kalıcı biçimde değişecektir. Bu anasaya değişikliği başbakanın, bugünkü iktidarın kendisi için olmazsa olmaz saydığı bir değişikliktir, kendi kaderini bağladığı bir değişikliktir. Bugünkü iktidar biliyor ki oradan çıkacak bir hayır oyu onun için varlık ve yokluk sorunudur" dedi.

Deniz Baykal, Anayasa değişiklik paketinin referanduma götürülmesine gerek kalmadan Meclis'te partiler arasında sağlanacak mutabakat ve uzlaşma ile sağlanabilecekken iktidarın bunu tercih etmeyip hayır oyu çıkması riskine karşın referanduma götürdüğünü belirterek hükümetin bu pakette samimi olmadığını söyledi. Baykal, "Cumhuriyet Halk Partisi 9 milyon üzeri oy aldı Meclis'te, Milliyetçi Hareket Partisi milyonlarca oy aldı Meclis'te, AK Parti oy aldı Meclis'te. Millet oraya bu partiler aracılığı ile yansıtılıyor. Siz niye sadece AK Partililerin anlayışına dayalı olarak CHP ve MHP ile bir anlaşma uzlaşma gereği duymadan kendi parti programınızı Anayasa'ya geçirircesine bir Anayasa değişikliği yapmaya kalkıyorsunuz? Üstelik getirilen Anayasa değişikliği AK Parti'nin programında önceden ilan edilmiş Anayasa değişiklikleri de değil. Meclis'te senin dışında bak başkaları da var, onlar da bu milletin temsilcisi, millet bir bütün. Onlarla bir otur konuş bakalım, birlikte karar verin. Bakın geçmişte 85 madde değişmiş, şimdi değişecek maddeler varsa gel onları da birlikte konuşarak değiştirin. Hayır, dediğim dedik, çaldığım düdük, Anayasa'yı nasıl istersem öyle değiştiririm anlayışıyla ilk kez yola çıkılıyor. Buradan ben çok açıkça söylüyorum, önümüzdeki Pazar günü inşallah hayır çıkacak. Hayır çıkarsa derhal Başbakan o 24 tane maddeyi ayrı düzenleme haline getirsin Meclis'te çıkarıverelim onu, biz şimdiden bunu desteklemeye hazırız. Anayasa değişikliğinde iki maddeye bakın öbürleri samimi değil, aldatmaca, kandırmaca madde. Oltanın ucuna takılmış yem onlar, o yemleri sallıyor size o yemi yedin mi oltayı da sana yutturacak. Hap diyordu ya başbakan, işte o hapı sarmış içinde acısı var. O hapı yutturmak için üzerine biraz şeker bulamış önünüze getiriyor. O iki madde Anayasa Mahkemesi'ni ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nu değiştirmeye yönelik iki madde" diye konuştu.

"DEVLETİN FRENİ KALMIYOR"
Deniz Baykal, devletin 3 temel unsurlarını oluşturan Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM başkanlığı makamlarının AK Partili olduğunu bunun olumlu olmadığını ileri sürdü. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devletin 3 temel unsurundan birisi Cumhurbaşkanı, birisi başbakan, birisi de meclis başkanı olunca ne oluyor? Devletin freni kalmıyor. Bugünkü manzara maalesef budur. En önemli, en açık konularda dahi maalesef cumhurbaşkanlığı iktidarın dışında bir tercihi ortaya koymuyor. Samimiysen gel darbe suçları zaman aşımına uğramaz diye düzenleme yapalım, biz de destekleyeceğiz kabul edelim dedik. Yok dedi. Niye? Onun derdi darbe anayasasından hesap sormak değil, onun derdi hesap sormak değil. Sen kimsin hesap sormak, sen kendi hesabını vermekten acizsin, kendi hesabını veremeyen sen 12 Eylül'den neyin hesabını soracaksın? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan hesap sorulsun mu sorulmasın mı, bunu oylayacaksınız. Seçime kadar derhal sorulması gerekiyor o hesabın. O hesabı Pazar günü soracağız, 12 Eylül'ün rövanşını 12 Eylül'de hep beraber alacağız. Şimdi millete geliyorlar, milletin vekilinin 3'te 2 oyu gerekiyor da milletin kendisinin 3'te 2 oyu gerekmiyor mu? Onun yüzde 50, yüzde 51 oyu yetecek. Yeter milleti birbirine düşürdüğünüz bir de Anayasa diye düşürmeyin, bir de anayasa için bölmeyin, durun demek için harekete geçmeye davet ediyorum. AK Parti'li kardeşlerimden de bunu bekliyorum."

Susurluk'ta belediyeyi ziyaret edip çeşitli etkinliklere katılan Deniz Baykal daha sonra Balıkesir'den ayrıldı.

06.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Deniz Baykal Susurluk'ta Halka Seslendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi