Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

O Etleri Yiyen Köpekler Canlandı
Hamburger yapımında kullanılan 12 tonun üzerindeki bakterili eti imha eden atık şirketinin sahibi Hasan Büyükmertoğlu iddialara açıklık getirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Atık etlerin hastalıklı olduğunu bilmediklerini, kendilerine böyle bir bilginin verilmediğini söyleyen Büyükmertoğlu, yaptıkları bütün işlemlerin kanunlara uygun olduğunu savundu.

Hasan Büyükmertoğlu, sahibi olduğu Zeybek Katı Atık Yönetimi Taahhüt Ticaret Limited Şirketi'nin adresini evi olarak gösteriyor. Lüks bürosu olmadığından yadırgamak isteyenlerin bunda serbest olduğunu belirten Büyükmertoğlu, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki kangal köpek çiftliğinde imhasını sağladıkları atık etlerin bakterili olduğunu bilmediklerini, sadece Fastad Gıda'nın kendilerinden istediği danışmanlık hizmetini yerine getirdiklerini bildirdi.

Konuyla alakalı yayınlanan haberlere şaşırdığını ve üzüldüğünü belirten Büyükmertoğlu, nisan ayında Fastad Gıda'dan bir talep aldıklarını, iki hafta süren araştırmanın ardından talebe cevap verdiklerini ve işi aldıklarını anlattı.

Hasan Büyükmertoğlu, "Zaybek katı atık şirketinin hem sahibi, hem yetkilisiyim. Şirketimiz birçok fabrikanın atık danışmanlığını ve aynı zamanda belediyelerin düzenli katı atık sahasının işletilmesini yapmakta. Kuruluş tarihimiz 1994, ama 2003 yılından bu yana atık ve çöp işiyle uğraşıyoruz. 2010 Nisan ayında bize bir teklif geldi, Fastad Gıda'dan.

Elimizde günü geçmiş gıdalar var, bunların yok edilmesini, bertaraf edilmesini istiyoruz diye bizden bir danışmanlık istendi. Biz de kendilerinden 15 gün süre istedik, nasıl yok edebiliriz diye araştırma yaptık. İZAYDAŞ almıyor, belediyelerin düzenli katı atık sahalarına gömelim diye düşündük, ama kendi çöp sahalarının yeterli olmadığını söyleyip atığı kabul etmediler.

Bazı veteriner arkadaşlarımız ve personelimizle görüştük, domuz çiftliklerinde yok edebiliriz diye teklif getirdiler. Bu araştırmamızda domuzların doğaya ne kadar faydalı olduğunu öğrendik. Türkiye genelinde ruhsatlı domuz çiftliği aradık. Ancak Tarım Bakanlığı ülke genelinde domuz çiftliklerinin ruhsatlarını iptal ettiği için bulamadık.

Balıkesir'de bir tane vardı, onun ruhsatı da iptal olmuş. Bu çiftlik atıl durumda ve bu atıklar nerede birikiyor meçhul. Gayri faal çalışan çiftlikler var, ama olmaz dedik. Biz Fastad Gıda'ya bunu bildirdik. Bu sefer ruhsatlı kangal köpek çiftliğine ulaştık; Fastad Gıda'ya, etlerinizi burada imha edebiliriz dedik, kabul ettiler. Etlerin direk olarak köpek çiftliğine sevkıyatını istedik, onlar da oraya getirdiler. Mayısın başında başladı, 18 Ağustos'a kadar 3 aylık dilimde 12 tondan fazla hamburger eti, whopper eti ve steak house eti köpek çiftliğine teslim edildi. 3 Mayıs, 29 Haziran, 14 Temmuz, 18 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 4 seferde geldi etler. Çuvallar içerisinde, eksi 20 derecede şoklu vaziyette geldi. Hepsi de köpek çiftliğinde bertaraf edildi" dedi.

"KÖPEK ÇİFTLİĞİNİN SAHİBİ ETLER İÇİN BİZE DUA EDİYOR"

Hasan Büyükmertoğlu, atık etlerin imhasıyla alakalı verdikleri danışmanlık hizmetinden son derece müsterih olduğunu vurguladı. Yasa dışı hiçbir işlemde bulunmadıklarını tekrarlayan Büyükmertoğlu, atık etlerin bakterili olduğunu bilmediklerini, haberlerde duyduklarını söyledi. Ancak, son 3 aylık dönemde etlerin tamamen imha edildiği çiftliğin sahibinin kendilerine bu etlerden dolayı dua ettiğini belirten Büyükmertoğlu, "Etlerin hastalıklı olduğuna inanmıyorum" dedi.

Hasan Büyükmertoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Biz bakteri olayını bilmiyoruz. Karacabey ilçe tarımdaki veteriner arkadaşlara, buraya et getiriyoruz, gelin görün diye haber verdik. Ama bu şekilde dallanıp budaklanacak, baş ağrıtıcı şeyler olacağını bilseydik, tarım müdürlüğündeki veterinerleri kolundan tutar, götürür, gösterirdik. Biz doğru olan bir şey yaptık, bunu kalkıp insanlara yedirtmedik. Bize hastalıklı olduğu söylenseydi ona göre bir çare arardık, hastalıklıysa getirmeyin derdik. Biz danışman bir firmayız, bizden ne istendiyse onu yaptık.

Denilseydi ki bunu Almanya'ya götür, götürürdük. Fastad Gıda'nın diğer firmalarla olan ilişkisi bizi ilgilendirmiyor. Bize sadece söylenen, elimizde günü geçmiş hamburger etleri var, bunları yok etmek istiyoruz, ne yaparız diye danıştılar. Biz de kendilerine birkaç alternatif sunduk, kabul ettiler. Fastad Gıda ile aramızda ilişki bu şekilde.

Bize söylenen, köpek çiftliğinde bu etlerin yedirilmesi, biz de böyle yaptık. Hepsi yasal, yapılması istenen de buydu. Yapılan haberler bizi rahatsız etti, yok bu etleri burada depoluyormuşuz da, yok böyle bir firma gerçek değilmiş gibi bir sürü şeyler. Şu anda bulunduğumuz şirketin kendi tapuları vardır, vergi dairesinden sorabilirsiniz. Birçok belediyenin işini yapıyoruz, kiralık iş makineleri gönderiyoruz. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evimi şirketin merkezi olarak gösteriyoruz. Yani lüks büromuz yok diye bizi yadırgayacaklarsa yadırgasınlar. Biz gerçek bir firmasıyız, yasa dışı bir şey yok. Her şeyimiz yasal. Bu etin yok edilmesi gerekiyor, bunun için de çareler bulunması gerekiyor. Basın bunu abarttığına göre, bize çare göstersin, biz de yapalım. Biz hastalıklı olduğunu haberlerden duyduk, bize böyle bir şeyden bahsedilmedi.

Günü geçmiş hamburger eti diye geldi. 3 aydan beri bu hayvanlar bu eti yedi. Daha önce köpek çiftliği başka yerden günü geçmiş pizzalar alıyormuş. Bize bu eti göndermeye başladıktan sonra hayvanlarda aşırı bir canlılık olduğunu, daha önce yedikleri baharatlı etlerden kaşıntı olduğunu, ancak bizim atık etlerden sonra hayvanlarda canlanma olduğunu söylediler. Ben bu etlerin hastalıklı olduğunu zannetmiyorum. Çiftlik sahibi bize dua ediyor ve ikide bir ne zaman et gelecek diye bizi sıkıştırıyor. Fastad Gmliğine ulaştık; Fastad Gıda'ya, etlerinizi burada imhada bu eti bize gönderip hayvanlara bunu yedirebilirsin dedikten sonra, biz köpek çiftliğine bu eti vermeye devam edeceğiz. Bir tanesi kalkıp, 'Arkadaş, köpeklere bunu yediremezsin' deyinceye kadar bizim bu işimiz devam edecek."

Balıkesir'deki Zeybek Katı Atık Yönetimi isimli şirketin danışmanlık hizmeti verdiği firmanın Bursa Karacabey'de sahipliğini İrfan ve Şeref Alkan'ın yaptığı, Madımak Kangal Çiftliği'ne atık etlerin imhası için 3 Mayıs 2010 tarihinde 11 bin 195 kilo, 14 Temmuz'da 337 kilo, 29 Haziran'da 430 kilo ve 18 Ağustos 2010 tarihinde 982 kilo olmak üzere toplam 12 bin 944 kilo atık etin teslim edildiği bildirildi.

24.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir O Etleri Yiyen Köpekler Canlandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi