Şifrem?
212 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

10.10.2010'da Balıkesir Konuşulacak
2-10 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 10.10.2010 Balıkesir günleri etkinlikleri zengin bir şekilde start alıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 10 Ekim 2010 tarihinde kutlanacak Dünya Balıkesirliler Günü için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, vatandaşlardan para veya övgü istemediklerini, sadece etkin katılım beklediklerini söyledi.

Arslan, ilde faaliyet gösteren dershanelerden de öğrencilere bir günlük izin vermelerini istedi. Bilgi Öz Merkez'de etkinlik hakkında düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Faruk Kula, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve daire müdürleri de katıldı.

Balıkesir'in kültür, sanat ve spor faaliyetlerinin merkezi olmasını hedeflediklerini belirten Vali Arslan, bu kapsamda bir dizi etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Tanıtımda temel şartlarının etkinliklere vatandaş katılımı olduğuna dikkat çeken Arslan, "Ankara ve İstanbul'daki Balıkesirlilerin düzenlediği etkinliklere de destek veriyoruz. Balıkesir zaten değişik yönleriyle ülke genelinde yeterince tanınıyor. Bizim etkinliğimiz, bundan sonraki ekonomik, kültürel ve sportif açıdan gelişmesine katkı sağlayacak tanıtım faaliyetidir. İstanbul Kültür Başkenti tanıtım esprisinden hareket ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu etkinlikler, gelecek yıllarda da zenginleştirilerek sürdürülecek." dedi.

Tanıtım faaliyetlerinin pahalı olduğunun altını çizen Arslan, harcamalarda olabildiğince tutumlu davranacaklarını vurgulayarak, "Tanıtımda asıl başarı, vatandaş katılımıyla sağlanabilir. Balıkesirlilerden para ve övgü değil, sadece ailece katılmalarını istiyoruz." diye konuştu. Tanıtım günleriyle ilgili eleştirilere de açık olduklarını belirten Vali Yılmaz Arslan, gereksiz ve acımasız eleştiri yapacak kimselerin, bunu 11 Ekim'den sonraya bırakmasını tavsiye etti. Ulusal ve yerel basın kuruluşlarından da destek isteyen Arslan, etkinlerin TRT tarafından takip edilerek ülkeye en iyi şekilde duyurulacağını dile getirdi.

ETKİNLİK 2 EKİM'DE GÜREŞ MÜSABAKALARIYLA BAŞLIYOR

Dünya Balıkesirliler Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikler, 2-3 Ekim 2010 tarihlerinde Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına düzenlenen iller arası güreş turnuvasıyla başlayacak. Kurtdereli Spor Salonu'nda düzenlenecek turnuvaya, 10 ilden sporcular katılacak. "Balıkesir'in Yer Altı Kaynakları ve Bor Gerçeği" konulu sempozyum, 4 Ekim saat 14.00'te, Otel Basri'de düzenlenecek. Sempozyumda MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer, ETİ Maden İşleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ve sektör temsilcileri katılacak.

Etkinlikler kapsamındaki diğer programlar ise şöyle:

5 Ekim 2010 Belediye Sergi Salonu'nda Balıkesir El Sanatları Sergisi açılacak. 6 Ekim 2010 tarihinde Zihinsel Engelli Çocuklar 'Ahşap Boyama Kursu sertifika töreni ve sergisi Yaylada AVM'de yapılacak.

Balıkesir Tarım Sanayi ve Turizm Günler,i 7-10 Ekim 2010 tarihlerinde Karizma Kapalı Alanı'nda düzenleencek. Valilik, Belediye, Sanayi ve Ticaret odalarıyla Ticaret Borsası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla, "Türkiye'yi Doyuran İl" sloganıyla yapılacak etkinlikte, ilçeler de stantlarıyla faal rol alacak. Bu etkinliğe Balıkesir'le birlikte Manisa, Bursa, Çanakkale, Aydın, Kütahya, Uşak ve İzmir'deki toplam 4 bin 214 köydeki vatandaşlar da davet edildi.

Gün ve etkinlik, "www.10-10-2010balikesir.com" sitesiyle de tanıtılıyor. Ayrıca 250 bin adet basılacak ve 32 sayfadan oluşan dergi, iki ulusal gazete tarafından Türkiye genelinde dağıtılacak. Yerel gazeteler de 50 bin adet dergi dağıtacak. Bazı televizyon kanallarında ve gazetelerde spot tanıtımlar yapılacak.

7 Ekim tarihinde Kurtdereli Spor Salonu'nda Balıkesir Halk Oyunları Şenliği düzenlenecek. 8 Ekim'de Balıkesir tanıtım filminin galası, Yaylada AVM'deki Cinemarine'de saat 18.00'de yapılacak. Aynı gün Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı, 9 Ekim'de İkizcetepeler Barajı'nda yelken yarışları ve yamaç paraşütü yarışması düzenlenecek. 10 Ekim saat 10.00'da İsmail Akçay Halk Koşusu, 13.30'da serbest stil motor sporları gösterisi yapılacak.

Balıkesir Belediyesi, Dünya Balıkesirliler Günü'nde 50 çiftin nikahını da kıyacak. Türkiye Kupası eleme grubu basketbol maçları da 10-12 Ekim arasında Kurtdereli Spor Salonu'nda oynanacak.

30.09.2010

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 10.10.2010'da Balıkesir Konuşulacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi